Timişoara: Liceenii din Timiş se descurcă bine la limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea liceenilor din judeţ au reuşit să ia note mari încă din prima zi de bacalaureat.

Prima zi de bacalaureat s-a terminat cu succes pentru absolvenţii de liceu din judeţul Timiş. Peste 3700 de liceeni s-au prezentat ieri în faţa comisiilor pentru a susţine proba orală la limba şi literatura română. Niciun candidat nu a picat examenul. Asta pentru că ,,subiectele la limba română sunt de aşa natură încât toţi elevii să poată spune câteva cuvinte şi să ia notă de trecere”, a spus Marcel Brancu, membru al comisiei de bacalaureat.
Mai bine de 1.200 de elevi au reuşit să ia nota 10, iar cu nota 9 şi  9.50 au fost peste 850 de elevi. Cu note mai mici de 6 au fost doar 65 de elevi. ,,Notele mici nu arată nepărat că elevii nu sunt pregătiţi. Există foarte mulţi copiii care din cauza emoţiilor s-au pierdut în faţa unei comisii”, a continuat Marcel Brancu.

Astăzi, comisiile îi examinează pe cei care nu au reuşit să susţină, ieri, proba orală la limba şi literatura română. În paralel, la trei centre de examinare, liceeni dau examen din limba şi literatura maternă. Mâine, în a treia zi de bacalaureat, liceenii vor susţine proba orală de limbă modernă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite