Lepa Brena se întoarce după 28 de ani la Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În parteneriat cu Unik Show și Asociația “Banat Art”, Asociatia Culturală Maria Domina a semnat contractul cu cea mai în voga artistă din Serbia, Lepa Brena, pentru a concerta în data de 15 iunie, pe același stadion pe care a cântat în urmă cu 28 de ani.

Evenimentul din anul 1984 a fost singurul concert din România comunistă, la care a participat o vedetă internațională în fața a peste 40.000 de spectatori.
Revenirea divei Lepa Brena la Timșoara va fi cu certitudine una dintre cele mai spectaculoase momente concertistice din ultimii ani.

Lepa Brena este cea mai bine vandută solistă din istoria Blacanilor, cuantumul vânzărilor depășind 30 de miloane de discuri în întreaga lume. Împreună cu orchestra sa, au fost printre primii artisti care au combinat muzica populară iugoslavă tradițională cu cea modernă, pop, înregistrând un succes uriaş.

Concertul de la Timisoara face parte din turneul de promovare al celui mai recent material discografic “Zacarani krug”, turneu ce a debutat la începutul acestui an în Germania. Alături de orchestra sa, Slatki greh ("Dulcele păcat"),”Frumoasa Brena” va interpreta atât melodiile de succes lansate în anii ’80 – ’90 precum „Čačak, Čačak”, „Mile voli disko”, „Okrećeš mi leđa”, „Sanjam”, „Čik pogodi”, „Dva dana”, „Izdajice”, „Ti si moj greh” sau „Ti me podsećaš na sreću“, dar și multe alte piese incluse pe noul său album.

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile la prețuri diferite în funcție de categoria de loc , respectiv 150 lei, 100 lei și 80 lei.


Acestea pot fi achiziționate de la Sala Capitol și Teatrul Național din Timișoara dar și online prin www.eventim.ro și www.vreaubilet.ro.

Susținătoare a fostei Iugoslavii

Lepa Brena și trupa Slatki greh au debutat în anul 1982, având un succes surprinzator cu primul album, lansând hiturile "Čačak, Čačak" și "Ljubi me, Omere". Două dintre melodiile realizate cu Miroslav Ilic au fost "Jedan dan života" și controversata piesa "Živela Jugoslavija" care a fost foarte iubită dar și detestată datorită temei politice. Se cunoaste faptul că Lepa Brena a fost întotdeauna o susținătoare a Iugoslaviei unite. Acest lucru nu a oprit-o să interpreteze această piesa la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă din 1984, de la Sarajevo sau la Timișoara, la un mare concert unde pentru a putea fi văzută de toata lumea a fost plimbată cu o macara deasupra mulțimii.

La sfârșitul anului 1986, Lepa Brena a devenit cea mai cunoscută persoană din Iugoslavia, devenind un adevarat sex simbol. În 1987 a continuat sa domine cultura pop lansând filmul "Hajde da se volimo", unde se găsesc piese de pe albumul cu același nume. Stilul sau muzical cunoaște o importantă întorsătură, influențele tradiționale regăsindu-se tot mai rar în melodiile sale.

În 1990 lansează o nouă piesă controversată, "Jugoslovenska", în colaborare cu trei artiști, fiecare dintr-o zonă diferită a Iugoslaviei, Alen Islamovici, Vlado Kalember și Danijel Popovici. După ce a lansat în 1991, albumul "Zaljubiška" ia o binemeritată pauză, părăsind Iugoslavia, ducându-se în Statele Unite, alături de soțul său, jucătorul de tenis Slobodan Živojinović.

Se întoarce în 1994 cu un nou album de succes, primul fara Slatki Greh, lansand inca un hit "Ja neman drugi dom”. Aceasta este melodia preferata a ei si este dedicata primului sau fiu, Stefan.

În 2000 realizeaza un proiect alaturi din nou de Slatki Greh. Chiar daca albumul nu a avut succesul comercial asteptat,fanii interpretei au apreciat melodiile "Kolovođa" si "Meni je teško, najteže."


Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite