Lenea, trufia, lăcomia şi mânia la Festivalul de scurtmetraje "Păcate capitale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scurtmetrajul "Breinstorming" a avut succes la public
Scurtmetrajul "Breinstorming" a avut succes la public

Cele mai premiate filme scurte au fost proiectate la Facultatea de Arte din Timişoara în cadrul Festivalului ShortsUP. Mansarda Facultăţii de Arte a fost împărţită pe zone şi decorată pentru a reprezenta patru dintre păcatele prezente în scurtmetraje:lenea, trufia, lăcomia şi mânia.

Festivalul dedicat celor mai valoroase scurtmetraje din lume a revenit la Timişoara la ShortUp. Evenimentul a purtat numele „Păcate Capitale” şi a inclus filme premiate şi controversate. Mansarda Facultăţii de Arte a fost împărţită pe zone şi decorată pentru a reprezenta patru dintre păcatele prezente în scurtmetraje. Decorul locaţiei a vorbitpe limba leneşilor, trufeşilor, lacomilor şi mânioşilor.
Cea mai aşteptată producţie a fost „Brainstorming” considerat un „Matrix” al scurtmetrajelor, care ridică o întrebare incomodă: este sexul la prima întâlnire un păcat de moarte?

Ură rasială în Burundi

Un alt film distins a fost „Na Wewe”, producţie belgiană, bazat în întregime pe fapte reale. În Burundi, războiul civil provocat de ura rasială a dat naştere unui genocid fioros. Filmul a obţinut Premiul Publicului la Festivalul de Scurtmetraje din Brusseles.
Scurtmetrajul „Cashback” a primit 14 premii, între care Cel mai bun scurtmetraj la Chicago International Film Festival, la Tribeca Film Festival şi o nominalizare la Oscar.

„Prin evenimentele sale lunare, ShortsUP încearcă să suplinească lipsa unui canal de distribuţie dedicat celor mai valoroase scurtmetraje din lume şi, în acelaşi timp, să creeze o experienţă complexă în jurul filmelor, care include muzică live, instalaţii şi arte conexe filmului”, au declarat organizatorii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite