Legendarul campion de raliuri Francois Delcour va face spectacol în Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Francois Delcour
Francois Delcour

Timişoara şi judeţul Timiş revin, după trei ani, în calendarul automobilistic român, iar fostul campion de box Mihai Leu visează deja la o etapă de campionat mondial pentru zona de Vest

Multiplul campion de box Mihai Leu, reprofilat de ani buni pe raliuri, a decis să reînvie sportul cu motor din Timişoara. Acesta va organiza, în perioada 26-28 aprilie, Raliul Timişului, care va face parte din calendarul campionatului naţional.

Nu se poate ca un oraş ca Timişoara şi un judeţ ca Timişul să nu aibe un raliu. La acest eveniment vor participa cei mai buni piloţi din România, dar vor avea parte şi de aproape 20 de echipaje din Ungaria. Eu organizez şi Raliul Aradului, care, anul trecut, a contat ca etapă de campionat al Ungariei, iar piloţilor vecini le-a plăcut atmosfera. Poate că într-o zi vom face un circuit prin Timiş, Arad şi Hunedoara, care să conteze în campionatul mondial. Şi alţii au pornit de jos”, a declarat Mihai Leu.

Invitatul special al raliului Timişului va fi legendarul pilot francez Francois Delcour, care în prima etapă a mondialului, ţinută la Monte Carlo, s-a clasat pe locul şase. Acesta va alerga pe un Renault Megane atât în probele din judeţ, cât şi la superspeciala de la Timişoara.

Delecour a terminat pe locul al doilea în WRC în anul 1993, atunci când pilota pentru Ford şi şi-a încheiat cariera în sezonul 2002 al Campionatului Mondial. El a câştigat în total patru raliuri, a fost de 19 ori prezent pe podium şi a obţinut 214 victorii de etapă.

Superspecială sub podul de la Maria

Traseul raliului va fi de aproximativ 110 kilometri şi se desfăşuară pe direcţia Lugoj-Surduc-Hăuzeşti-Fârdea. În ziua de vineri, la Timişoara va avea loc, în premieră, o inedită probă specială. Cursa se va desfăşura pe un traseu desenat în zona podului din Piaţa Maria.

Traseul va fi în formă de opt şi va cuprinde atât partea de sus cât şi cea de jos a podului Traian. Circulaţia tramvaielor va fi oprită timp de patru ore. Va fi foarte spectaculos pentru că în anumite părţi se va merge şi cu 150 kilometri pe oră. Publicul va avea aces doar în partea de sus. Vom avea şi o demonstraţie cu o maşină de Formula 3000, făcută de Lucian Hora”, a mai declarat Leu.

Cel care l-a convins pe Mihai Leu să organizeze o competiţie de acest nivel a fost Corneş Ţiţ, primul campion de raliuri din Timişoara, care a debutat în competiţii auto în 1969.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite