Lecţie despre alegerea unui film bun: „Este un subiect sensibil, dar actual”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de tineri sunt aşteptaţi în această seară la o întâlnire în care se discută principiile după care se alege un film bun. Evenimentul are loc la Biserica Baptistă „Emanuel” din Timişoara.

Organizatorii evenimentului din această seară îi invită pe tineri să participe la o dezbatere despre lumea filmului, mai exact despre modul în care trebuie ales un film care urmează a fi vizionat. „Discernământul este vital pentru maturizarea unei persoane şi luarea unei decizii înţelepte. Lumea filmului fascinează generaţia tânără extrem de multe ore într-o săptămână. În acest context, filmul poate avea un impact pozitiv, dar şi unul deosebit de negativ pentru un tânăr. El poate ajuta, dar poate şi întina”, a spus pastorul Emanuel Ţundrea, organizatorul evenimentului.

Potrivit pastorului, scopul dezbatereii nu este acela de a-i convinge pe tineri să respingă filmele necreştine, ci de a alege între ce este folositor şi dăunător. „Una din tendinţele evanghelicilor este de a respinge total cultura seculară. În acest mesaj încercăm să o salvăm, dar să conştientizăm că tot ce atinge fiinţa umană căzută în păcat poate fi pervertit. De aceea este de primă importanţă să ne dezvoltăm discernământul. Există estetic şi valori în filmele seculare, dar din păcate cel mai des ele sunt întinate”, a mai spus pastorul. Dezbaterea are loc în această seară de la ora 19.00, la Biserica Baptistă „Emanuel” de pe strada Fraţii Buzeşti, numărul 12.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite