Laura Zavragiu, campioană naţională la box feminin din clasa a IX-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta din Jebel face box de performanţă de un an şi jumătate şi a cucerit medalia de bronz la Campionatul Naţional de Box Feminin. 

Profil


Născută. 4 noiembrie 1993, Timişoara
Studii. Elevă în clasa a IX-a a Liceului „Alexandru Mocioni” din Ciacova
Familie. Are două surori, Lorela şi Diana

La primul campionat naţional de box la care a participat vreodată, Laura Zavragiu a obţinut medalia de bronz. Competiţia a avut loc în 25 martie, la Câmpulung Muscel şi a reunit câteva zeci de tinere, din întreaga ţară, care au intrat în ring, încercând să obţină o medalie.
„Eu lupt la categoria 69 de kilograme. Nu a fost uşor, dar a fost o victorie care m-a încurajat”, a spus tânăra sportivă, care s-a apucat să practice boxul în urmă cu un an şi jumătate, la începutul clasei a VIII-a. În şcoala generală, Laura a făcut handbal, însă nu a avut antrenor şi echipă unde să facă performanţă în Jebel. În 2008, în localitate s-a deschis o şcoală de box, care aparţine de clubul Nimb din Timişoara.


„La început am fost de curiozitate, însă m-am hotărât să lupt ca să fac performanţă. Mă antrenez câte două ore, timp de patru zile pe săptămână, inclusiv duminica. Antrenamentul este solicitant, dar nu se obţin rezultate spectaculoase fără multă muncă”, a spus Laura Zavragiu.


Durerea devenită prietenă


Tânăra a început antrenamentele la box la puţin scurt timp după ce a obţinut buletinul de identitate, dar spune că durerea nu o sperie şi că s-a obţinut cu duritatea care o presupune acest sport. „La început nu credeam că o să mă obişnuiesc cu durerea, dar am luat atâţia pumni în faţă, încât acum nu îi mai simt. Te obişnuieşti cu loviturile, începi să ignori durerea, care îţi devine prietenă”, a declarat adolescenta.


Părinţii Laurei nu au fost de acord cu faptul că ea a început să practice boxul, însă tânăra a continuat. „Am obţinut acceptul părinţilor când am cucerit medalia de bronz. Până atunci, ei nu au fost de acord cu mine. Eu nu vreau să mă autodistrug ca alţi colegi ai mei, care fumează, îşi pierd vremea prin baruri, seara pe la colţul străzii şi nu fac nimic”, a spus tânăra. Laura susţine că a fost tachinată de colegi, care la început nu ştiau că ea practică boxul, însă au aflat ulterior, de la alţi profesori.


„Se mai iau colegii de mine, însă eu trebuie să fiu calmă. Nu reacţioneaz, pentru că dacă pălesc pe cineva îmi scad profesorii nota la purtare. Iar eu vreau să am o carieră militară sau în poliţie şi la admitere am nevoie de media zece la purtare”, a mai declarat adolescenta pasionată de box. Deşi are doar 16 ani, ea spune că nu are alte pasiuni în afară de box şi şcoală.


„Eu visez să îmi depăşesc condiţia. Să ajung departe în viaţă. Nu mă atrage viaţa de stradă, cum se întâmplă cu colegii mei. Ei cred că sunt fiţoasă, dar eu îmi cunosc bine obiectivul, iar nişte simple vorbe nu mă pot demoraliza”, a spus Laura.

Întrebări şi răspunsuri

Cum te-ai obişnuit cu antrenamentele?
Îmi rămâne foarte puţin timp pentru mine. Seara la ora nouă eu trebuie să dorm, altfel a doua zi nu am randament la antrenamente. Nu am timp să stau pe la colţul străzii, ca să pierd vremea. Nu am acest hobby.

Până unde visezi să ajungi cu boxul?
Idolii mei sunt Lucian Bute şi Leondard Doroftei. Mă uit la meciurile lor de fiecare dată, încerc să învăţ de la ei. Sper să ajung să fac performanţă în acest sport.

Ce-i place

„Îmi place foarte mult să mă antrenez, să profit de fiecare clipă pentru a-mi atinge idealul şi să nu mă dau bătută niciodată. Dacă vrei cu adevărat să ajungi să faci performanţă, atunci trebuie să faci şi sacrificii. Aceasta e formula succesului”, a spus  Laura Zavragiu.

Ce nu-i place

„Nu-mi place absolut deloc neseriozitatea. Şi, de asemenea, nu îmi plac oamenii care se autodistrug, care nu au un scop în viaţă. Nu-mi plac oamenii care nu evoluează. Care stau pe margine, comentează, nu fac nimic cu viaţa lor şi apoi se plâng că le este greu”, a mărturisit tânăra sportivă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite