Filmul "Nunta în Basarbia" proiectat în aer liber la Festivalul Timishort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avanpremiera filmului “Nuntă în Basarabia”, de Napoleon Hermis, aduce o premieră pentru festivalurile de film din România. Timishort este primul festival care organizează o proiecţie open air într-o piaţă publică

“Nuntă în Basarabia”, al doilea lungmetraj al regizorului Napoleon Helmis, după “Italiencele” (2004), este o coproducţie România-Moldova-Luxemburg. Producătorul român, este timişoreanul Dan Raţiu, de la Mediana Communication. Proiecţia filmului va avea loc în această seară, de la ora 21:30, în Piaţa Unirii. “Nuntă în Basarabia” este o comedie romantică cu mare priză la public, filmată în vara anului 2008, în Chişinău, unde va avea loc şi premiera sa oficială. Din distribuţie fac parte actorii Vlad Logigan, Victoria Bobu, Constantin Florescu, Igor Chistol. Filmul a obţinut Premiul Special al Juriului la Festivalul de la Tallinn (Estonia).

Vizionări la Capitol şi Timiş

A doua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Timishort se desfăşoară în perioada 5-9 mai, la Timişoara. Majoritatea proiecţiilor au loc în singurele cinematografe independente funcţionale ale oraşului, Timiş şi Studio. Pe lângă acestea, Piaţa Unirii şi clubul Setup vor găzdui filmul de deschidere şi, respectiv, noua secţiune competiţională „Videorama”, dedicată filmului experimental şi artei video.

Ca şi la ediţia trecută, Timishort oferă tinerilor timişoreni ateliere creative de cinema. Anul acesta vor exista doar două ateliere, însă fiecare dintre ele se va întinde pe parcursul a patru zile. Cineastul şi criticul de film Mihnea Columbeanu va susţine un workshop de scenaristică, iar cineastul Vlad Trandafir, un va vorbi despre regie. Cele două ateliere se vor desfăşura în Enoteca de Savoya.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite