Lampa de Cartea Recordurilor, din Piaţa 700, este victima traducătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inaugurată anul trecut, de Ziua Timişoarei, lampa gigantică din Piaţa 700, care va intra în curând în Cartea Recordurilor pentru dimensiunile sale, este urmărită de greşeli de ortografie care nu fac deloc cinste oraşului de pe Bega.

De vină sunt traducătorii care nu reuşesc deloc să scrie aşa cum trebuie câteva cuvinte. Este deja a doua oară când lampa va trebui retuşată, deşi a stat în renovare câteva săptămâni. Reprezentanţii Fundaţiei Academice Culturale Timişoara (FACT) şi cei ai ELBA sunt disperaţi din cauza traducătorilor autorizaţi care s-au ocupat de redactarea textelor de pe lampa gigantică din Piaţa 700. "Data trecută au fost greşeli la două faţete: cea în limba germană şi cea în italiană. Acum le-au refăcut traducătorii, dar tot au greşit. Au scris < electrisch >, în loc de < elektrisch>. Şi cei de la Elba sunt supăraţi, dar sperăm că se va remedia în cel mai scurt timp", a declarat Coriolan Gârboni, preşedintele FACT.

Costă cât un apartament
Cea mai mare lampă din lume a costat 28.000 de euro, bani primiţi din sponsorizări, are o lungime de 6,5 metri, 1.139 de kilograme şi este perfect funcţională. Felinarul are în interior un bec de jumătatea de metru, care este aprins pe timpul nopţii . Lampa a fost montată în locul unei alte lucrări de Guiness Book, halba uriaşă, care a fost mutată între timp la fabrica de bere.
FACT a pregătit deja alte două proiecte pe care speră că le va omologa în Guiness Book. Este vorba de un concert de vals în aer liber la care să participle cele mai multe perechi şi despre o "surpriză" pe care Coriolan Gârboni nu a vrut să o dezvăluie încă, de teamă să nu le fie furată ideea.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite