Timişoara: Lăcomia lui Iancu lasă stadionul gol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Lăcomia lui Iancu lasă stadionul gol
Timişoara: Lăcomia lui Iancu lasă stadionul gol

„Poli” se încăpăţânează să vândă bilete doar „la pachet” pentru cele trei meciuri din Europa, iar fanii anticipează un stadion pe jumătate gol la meciul cu Dinamo Zagreb. Oficialii clubului spun că suporterii trebuie să facă sacrificii pentru echipă.

Microbiştii timişoreni şi-au manifestat nemulţumirea faţă de modul de a „vinde” meciurile din Liga Europa ales de club, considerând că ar fi fost normal ca, pe lângă pachete, să se poată cumpăra bilete individual pentru fiecare partidă. „E clar că nu-i OK şi chiar am discutat despre acest lucru cu reprezentanţii clubului. Ne-am spus punctul de vedere, însă Iancu s-a ambiţionat să lase lucrurile aşa. Nu poţi să obligi pe cineva să cumpere bilete pentru toate cele trei meciuri, poate la unul dintre ele pleacă omul din localitate, are o problemă, un concediu, o nuntă. Nu cred că vor fi nici 12.000 de spectatori cu Zagreb, în cel mai bun caz va fi jumătate de stadion plin”, a spus Paul Prodana, unul dintre liderii suporterilor bănăţeni.

Acesta a dat şi un un exemplu. „Nu înţeleg de ce se merge pe aceeaşi idee, cred că sunt nişte ambiţii personale care nu-şi au rostul. În loc să-ţi fidelizezi suporterii, îi îndepărtezi. Cunosc un exemplu concret de familie care merge la toate meciurile, părinţii şi doi copii, care nu şi-au permis să cumpere aceste pachete pentru meciurile din Liga Europa”, a explicat Prodana.

Clubul îşi ceartă suporterii

Diresctorul executiv de la „Poli” consideră că, de la un anumit punct încolo, lamentările suporterilor nu sunt justificate. „Până la urmă contează să şi arătăm că susţinem echipa, nu doar să vorbim despre asta. Suporterii care vor cu adevărat să vadă aceste meciuri vor face sacrificii”, a spus Gheorghe Chivorchian.

Acesta a respins argumentul unei familii de patru oameni care ar trebui să cheltuie 800 de lei dintr-un foc pentru biletele de Europa. „Cu siguranţă sunt cazuri în care microbiştii nu-şi permit să dea atât de mulţi bani odată. Însă aceste cazuri reprezintă 1.000, hai 2.000 din totalul de spectatori. Care este scuza celor care ar trebui să umple celelalte 26.000 de locuri din stadion?”, a întrebat Gheorghe Chivorchian.

Oficialul admite că stadionul nu va fi plin la primul meci pe teren propriu din grupele Ligii Europa. „Eu mi-aş dori să fie plin stadionul la meicul de mâine, însă nu cred că acest lucru este posibil. Acest meci îmi va arăta multe în ceea ce-i priveşte pe suporteri, spun asta cu părere de rău pentru cei care fac orice sacrificiu pentru echipă”, a declarat Gheorghe Chivorchian.

Uşor în Cupă, greu în Liga Europa

„Poli” va juca în optimile Cupei României cu Astra Ploieşti. „La o primă estimare, noi suntem favoriţi cerţi, n-ar trebui să ne pună probleme, având în vedere că ei sunt o echipă nou promovată, iar noi am jucat finala competiţiei în sezonul trecut. Însă lucrurile nu stau chiar aşa, în campionat i-am tratat de sus şi a fost un 0-0. Sper să fi învăţat din greşelile acelui meci şi în Cupă să mergem mai departe fără probleme”, a declarat Gheorghe Chivorchian.

Acesta este foarte precaut în privinţa partidei cu Dinamo Zagreb. „Repet ce am spus după tragerea la sorţi, Zagrebul este cea mai periculoasă echipă din grupă. Am văzut meciul cu Anderlecht, au dominat partida, doar ghinionul şi forma bună a portarului advers au făcut ca rezultatul să le fie nefavorabil. Însă ar fi timpul să obţinem prima victorie în Europa după mai bine de 17 ani”, a spus Chivorchian.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite