Aproape 9.000 de şoferi din Timiş au peste 70 de ani. Sunt bătrânii pericol public la volan?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Permisele de conducere se predau la poliţie numai la recomandarea medicilor. În aest an, medicii au considerat însă că numai trei persoane nu sunt apte să conducă maşina şi trebuie să predea permisul.

Sunt bătrâneii de la volan pericol public sau nu? Este o întrebare la care numai medicii pot răspunde. Potrivit legii, retragerea permisului de conducere pentru o persoană inaptă din punct de vedere medical se face numai la recomandarea medicului. „Poliţia primeşte o înştiinţare de la medicul specialist, iar poliţiştii îl trimit pe şofer la Medicină Legală, pentru a stabili exact dacă se impune retragerea permisului pe o perioadă determinată până la însănătoşire sau definitiv”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Emil Andrei. Potrivit acestuia, în acest an în tot judeţul, doar trei şoferi au primit recomandare de la medic să nu mai urce la volan, şi au predat permisul. Alte cinci persoane au predat permisul de bună voie din cauza problemelor medicale.

„Tinerii sunt mai periculoşi”

Potrivit statisticilor de la Serviciul Permise Auto, în tot judeţul Timiş sunt 240.000 de şoferi, dintre care aproape 160.000 sunt bărbaţi, iar restul femei. Din totalul de şoferi, cei mai mulţi, 113.000, sunt cu vârste cuprinse între 31 şi 50 de ani, 5.600 au între 51 şi 70 de ani şi aproape 9.000 de şoferi timişeni au peste 70 de ani. „Să conduci înveţi o dată şi şti toată viaţa. Nu are legătură vârsta, dimpotrivă ai mai multă experienţă”, a spus un taximetrist cu peri albi. „Dacă eşti atent nu are ce să se întâmple. Tinerii sunt mai periculoşi, au maşini puternice, vor să zboare”, a mai spus un alt şofer. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite