La Timişoara s-a deschis un restaurant spaniol în care se găteşte coadă de taur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonio Martinez pregăteşte cu atenţie paella
Antonio Martinez pregăteşte cu atenţie paella

Timişorenii se pot bucura de bucătăria spaniolă în toată splendoarea ei la primul restaurant de gen deschis în Capitala Banatului. Una dintre specialităţile casei este coada de taur, pregătită doar cu ingrediente din Spania.

Cei care s-au săturat de fripturi, sarmale şi ciorbe româneşti îşi pot delecta papilele cu delicatesele culinare specifice Andaluciei. Pentru curajoşi, bucătarul Antonio Martinez, care are o experienţă de mai bine de 25 de ani în spate, pregăteşte coadă de taur. „Se pune totul crud. E ca un fel de tocăniţă cu usturoi, cu ceapă, ulei de măsline, care este fundamental pentru gătit în Spania, roşii, ardei, foi de defain, vin spaniol", a spus Antonio Martinez.

Pe lângă coada de taur, la restaurantul spaniol, sunt servite tradiţionalele aperitive spaniole, printre care şi hamon de habugo, şuncă de porc care se hrăneşte doar cu un anumit fel de ghinde. Mai mult, paella de marisco, gazpacho, adică supă de roşii servită rece sau migas, pâine veche de o zi cu usturoi, paprika afumată, şi ulei de măsline se vor găsi toate în meniu şi vor fi preparate 100 la sută ca în Spania.



Citeşte şi:
PORTRET: Antonio Rubia, un bucătar spaniol la Timişoara
Antonio Martinez Rubia a lăsat Andalucia pentru a deveni bucătar-şef la un restaurant cu specific spaniol. „Totul depinde de dragostea cu care îşi face treaba bucătarul”, spune Rubio.
Citeşte tot articolul!

Caseta web timişoara, timp liber, linia final, hompage, galben
Antonio Rubia
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite