La Timişoara, ora exactă se dă de la... Institutul Greenwich din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceasul va fi dezvelit în această seară
Ceasul va fi dezvelit în această seară

Ceasul montat în Piaţa Victoriei va fi legat prin satelit şi se va autoregla în conformitate cu ora de la Institutul Greenwich, de la Londra, locul de unde se dă ora exact în toată lumea.

Centrul Timişoarei va avea de astăzi un nou orologiu. Un ceas uriaş a fost amplasat pe palatul Camerei de Comerţ şi Industrie, care va marca trecerea a 160 de ani de existenţă şi 20 de ani de la reluarea activităţii. Ceasul va fi legat prin satelit şi se va autoregla în conformitate cu ora Institutului Greenwich, de la Londra, locul de unde se dă ora exact în toată lumea. (GMT - Greenwich Mean Times). Timişorenii care au trăit ani de zile cu frustrarea că "ora exactă se dă de la Bucureşti", au scăpat de această povară.


Ceasul de pe Camera de Comerţ va fi dezvelit în această seară

Reprezentanţii Camerei de Comerţ speră ca orologiul să arate ora exactă pentru oamenii de afaceri din Timişoara. “Ceasul a fost amplasat ca simbol al trecerii timpului pentru Camera de Comerţ. Sper să dea ora exactă pentru mediul de afaceri din Timişoara. Timpul înseamnă bani pentru omul de afaceri și cred că măsura timpului înseamnă și măsura banilor ”, a spus Menuța Iovescu, director executiv al CCIAT .



Dezvelire cu piesă de teatru

Dezvelirea va avea loc la ora 19.00, în prezenţa oficialităţilor locale şi a presedinţil de camere de comerţ din Serbia şi Ungaria. Actorii Teatrului National Timişoara vor interpreta, într-o scenetă, momentul în care împăratul Austriei, Franz Joseph, a semnat infiinţarea Camerei Mestesugarilor.

Ceasul de pe palatul Camerei de Comerţ
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite