Kitsch-ul care ascunde castelul de 50 de milioane de lei. Vezi cum va arăta cea mai veche clădire din Banat după renovare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest an vor începe lucrările la Castelul Huniade, cea mai veche clădire din Timişoara şi din Banat. Pentru acest proiect sunt alocaţi peste 50 de milioane de lei, dintre care 33 de milioane sunt bani europeni. Castelul nu este pus însă la adevărata valoare din cauza „avcariului”, caracterizat drept „cea mai mare porcărie din Timişoara”.

Modernizarea unei suprafeţe desfăşurate de 12.833 de metri pătraţi în zona zero a Timişoarei, înfiinţarea a cinci locuri de muncă noi şi creşterea numărului de turişti cu aproape 30 la sută, sunt doar câteva din obiectivele pe care şi le propune noul concept de la Castelul Huniade.



CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA CUM VA ARĂTA CASTELUL HUNIADE


Atragerea fondurilor europene şi viziunea de la Muzeul Banatului sunt umbrite, atât la propriu, cât şi la figurat de clădirea de sticlă din centrul oraşului, cunoscută sub denumirea de „acvariu”. Un adevărat kitsch, construcţia întrerupe toată legătura dintre Piaţa Operei şi Castelul Huniade. Proprietarul construcţiei s-a arătat dispus să plece de acolo în schimbul sumei de două milioane de euro.

Vezi cum şi-au propus managerii de proiect să vândă Castelul Huniade după ce va fi modernizat, mâine în
 




image
Ziar adevarul rulat
cap adevarul local timisoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite