Timişoara: EXCLUSIV/ Alertă de carne mucegăită în magazinele Kaufland. Amendă 2.300 de euro (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea companiei Kaufland România a transmis o alertă către toate magazinele din ţară pentru a verifica produsul care s-a stricat la Timişoara.

CITEŞTE şi:
EXCLUSIV: Carne mucegăită pe raft la hipermarket. Protecţia Consumatorilor doarme (VIDEO)
Timişoara: Maioneză cu mucegai la hipermarketul Real


Carnea stricată găsită la hipermarketul Kaufland a scos la iveală incompetenţa autorităţilor abilitate să intervină în astfel de situaţii.

Carne scumpă vândută cu mucegai 
Un timişorean care a vrut să cumpere duminică după-amiază jambon „Pădurea Neagră” de la magazinul Kaufland de pe strada Gheorghe Lazăr a avut neplăcerea să constate că produsul era plin de mucegai, cu toate că era încă în termenul de garanţie. „Nu este posibil aşa ceva. Ce m-aş fi făcut dacă nu aş fi văzut şi i-aş fi dat copilului să mănânce?”, a spus consumatorul revoltat. Carnea mucegăită a fost confiscată de medicii sanitar-veterinari care au şi amendat compania.

image

Inspectorii OPC sunt  incompetenţi
Chiar dacă a fost sesizat imediat după descoperirea de la Kaufland, directorul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Timiş, Cristian Anton, nu a intervenit decât ieri dimineaţă, când nu a mai găsit nimic. „Am sesizat imediat autorităţile sanitar-veterinare prin sistemul de alertă, dar nu am putut interveni duminica. Azi (n.r. ieri) am controlat, dar nu am mai găsit nimic. Am dat  totuşi o amendă de 10.000 de lei pentru depozitare neconformă, etichetare greşită şi alte nereguli”, a spus Cristian Anton (foto).

 
"Duminică nu facem controale. Azi (n.r. ieri) am controlat, dar nu am mai găsit nimic", Cristian Anton şeful OPC Timiş. 

Şeful ANPC se justifică
Şeful ANPC Bogdan Pandelică a fost informat despre situaţie şi a confirmat că doar în situaţii excepţionale inspectorii OPC trebuie să intervină şi duminica.

Alertă în toate hipermarketurile din ţară
Reprezentanţii Kaufland România spun că mucegaiul de pe carne este cauzat de ambalare nepotrivită. „A fost demarată o anchetă internă şi s-a constatat faptul că acest produs prezintă o eroare de ambalare survenită pe linia de producţie a furnizorului, fapt care a dus la alterarea produsului în timp. Nu a fost aşa la punerea pe raft”, a spus directorul de Marketing al Kaufland România, Octavian Cojocaru.

MĂSURI luate după ce Adevărul a sesizat situaţia:

Carnea mucegăită a fost confiscată de medicii sanitar-veterinari care au amendat compania Kaufland
Conducerea Kaufland România a emis o alertă în toate magazinele din ţară pentru verificarea produsului
OPC Timiş a amendat Kaufland cu 10.000 de lei pentru depozitare neconformă, etichetare greşită şi alte nereguli

Maioneză stricată la Real Timişoara
Petronela Gheorghe, de 42 de ani, din Şag, susţine că a cumpărat maioneză mucegăită, duminică după-amiaza, de la magazinul Real 2 din Timişoara.



Eram sigură că asta păţesc, pentru că am mai cumpărat şi săptămâna  trecută. Atunci nu am luat bon. M-am dus la casă şi am deschis borcanul în faţa casierului şi i-am arătat mucegaiul”, a spus femeia. Ea a depus plângere la Protecţia Consumatorului.

image
image

Get the Flash Player to see this player. V

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/iulie/carne stricata kaufland 004.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=right dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Video ADEVĂRUL:

Un cititor al ziarului Adevărul a trimis redacţiei Adevărul Holding din Timişoara înregistrarea video cu carnea mucegăită din magazinul Kaufland.
Pozele si înregistrarea video făcută de cititorul nostru sunt singurele dovezi ale existenţei produsului alterat pentru că angajaţii magazinului din Timişoara au luat carnea de pe rafturi până la sosirea echipelor de control.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite