Ziua lui Jules Verne sărbătorită pe picioroange la un liceu din Timişoara FOTO-VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la "Lenau" au fost încântaţi să facă sport pe picioroange
Elevii de la "Lenau" au fost încântaţi să facă sport pe picioroange

Elevii unei clase de-a opta de la Liceul „Nikolaus Lenau” din Timişoara au avut un program special la ora de educţie fizică. Timp de o oră, copiii au făcut mişcare cocoţaţi pe picioroange moderne

Ideea de a-l celebra pe Jules Verne alături de copiii de la Liceul „Nikolaus Lenau” îi aparţine campionului de sporturi extreme Ştefan Cojocnean, unul din cei care au adus picioroangele moderne în România. „Astăzi se aniversează 184 de ani de la naşterea lui Jules Verne şi am ales să facem ceva între literatură şi sport, după dictonul < o minte sănătoasă, într-un corp sănătos>. Le mai aducem aminte elevilor că Jules Verne a fost cel mai tradus scriitor, în 148 de limbi”, a spus Ştefan Cojocnean.



GALERIE FOTO


Conducerea de la „Lenau” a fost încântată ca elevii claselor mai mari să facă sport pe picioroange moderne, mai ales după succesul avut în rândul copiilor din clasele mici, unde au mai avut loc trei asemenea acţiuni.

„Iniţiativa este binevenită. Din păcate trăim în vremuri ca în SF, dar cititul cărţilor pierde teren în faţa internetului. Nu mai există acea plăcere pe care au avut-o generaţii întregi care au citit cărţile lui Jules Verne. Vrem ca această plăcere să o trăiască şi copiii noştri. Este ceva ingenios faptul că de ziua lui Jules Verne am realizat legătura cu o activitate sportivă”, a spus Elena Wolf, directoarea liceul „Nikolaus Lenau”.

Elevii de la "Lenau" pe picioroange moderne



Elevii din clasa a VIII-a au învăţat foarte rapid să îşi ţină echilibrul pe picioroangele moderne, apoi au fost cu greu convinşi să lase locul celor care stăteau la coadă.

Jules Verne s-a născut pe 8 februarie 1828, la Nantes, în Franța şi a murit pe 24 martie 1905. A fost un precursor al literaturii științifico-fantastice, fiind apreciat pentru scrierea operelor legate de viitor, spațiu, aer și călătoria în adâncurile mării.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite