Timişoara: Culmea incompetenţei la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia de sănătate nu a reuşit să cheltuiască 1,5 milioane de lei. Consiliul Judeţean Timiş a anunţat astăzi că retrage banii destinaţi lucrărilor de modernizare.

Pacienţii de la Clinica de Obstetrică-Ginecologie Bega, precum şi cei de la Clinica de Urologie mai au de aşteptat până să fie internaţi în condiţii decente. Atât saloanele, cât şi laboratorul central de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara au ratat şansa de a fi modernizate, întrucât vechea conducere a instituţiei nu a reuşit să cheltuiască banii primiţi de la Consiliul Judeţean Timiş (CJT).
Rectificarea bugetară făcută publică de CJT arată că 1,5 milioane de lei au fost retrase de la Spitalul Judeţean. Reparaţiile în regim de urgenţă care erau necesare la Clinica Bega sunt astfel amânate, întrucât suma de 100.000 de lei care i se cuvenea este virată înapoi la bugetul CJT.  Nici demisolul Clinicii Bega nu va putea fi reparat, iar compartimentul de virusologie rămâne nemodernizat.

Planurile se amână până la toamnă
„Anul trecut nu au fost cheltuiţi nici 30 la sută din banii alocaţi”, a spus Florin Bârsăşteanu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara. „Vechiul serviciu tehnic nu a avut capacitatea să declanşeze mai multe proiecte”, a adăugat acesta. Pentru a salva Spitalul Judeţean, actuala conducere pregăteşte noi proiecte de achiziţie. „Vom colabora cu Consiliul Judeţean, pentru a putea beneficia de specialiştii în consiliere de acolo”, a spus Bârsăşteanu. „Am hotărât să luăm banii care nu au fost cheltuiţi şi să îi redirecţionăm spre alte domenii, care au nevoie de bani”, a spus Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJT.
Priorităţile Spitalului Judeţean, care vrea să cheltuiască eficient banii care îi vor reveni la următoarea rectificare bugetară vizează izolarea instituţiei. „Vizăm iniţial dotarea spitalului cu termopane, întrucât unele ferestre au mai mult de 35 de ani”, a spus directorul Bârsăşteanu.

Rectificări bugetare şi la Timişoara
Astăzi se publică modificările de buget şi la nivelul Consiliului Local. În cadrul şedinţei de astăzi, consilierii vor stabili şi regulamentul prin care timişorenii trebuie să aleagă între centrala proprie şi sistemul Colterm. Proiectul care prevede scutirea de impozite pentru cei care fac parcări supraetajate se dezbate tot astăzi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite