Judecătorii sting becul în birturile din Complex la miezul nopţii. Rectorii salută măsura. Cum comentezi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Timişoara a dat o hotărâre prin care localurile din Complexul Studenţesc să se închidă la ora 24.00. Decizia a fost atacată în instanţă, iar primăria a primit câştig de cauză astfel că patronii trebuie să se conformeze şi să închidă barurile la ora 24.00 fix.

UPDATE REACŢII:

Nicolae Robu, rector Politehnica:
"Cred că este o măsură firească pentru un campus universitar. Probabil că numărul petrecerilor din cămine va creşte, dar există nişte reguli de convieţuire şi dacă vor există plângeri vom interveni"

Ştefan Drăgulescu, rector Universitatea de Medicină:
"În orice ţară civilizată există o lege a campusurilor universitare. Mă bucur că această decizie a fost legiferată de instanţă. Studenţii care vor să chefuiască pot merge în alte părţi ale oraşului, dar cred că primii interesaţi să fie linişte sunt studenţii. Vreau să cred că majoritatea studenţilor ştiu ce au de făcut în timpul studenţiei"

Ioan Talpoş, rector Universitatea de Vest: "Este o decizie foarte bună. În Complexul Studenţesc trebuie să fie linişte. Nu cred că se vor muta chefurile în cămine. Dacă este aşa şi vor fi sesizări vom da afară pentru că sunt foarte mulţi care vor să stea în cămin în condiţii civilizate"

În urmă cu trei ani Consiliul Local Timişoara a decis ca orarul de funcţionare al localurilor din Complexul Studenţesc să fie de luni până duminică între orele 8.00-24.00. Decizia a fost atacată în contencios administrativ, iar Consiliul Local a primit câştig de cauză. „Menţionăm că respectiva hotărâre a fost atacată în contencios administrativ de către unele societăţi comerciale, care au cerut suspendarea ei. După parcurgerea tuturor etapelor în instanţă, procesul a fost câştigat prin sentinţă definitivă şi irevocabilă de către municipalitate”, a spus viceprimarul Adrian Orza.

Amenzi dure pentru programul prelungit

Potrivit viceprimarului, patronii localurilor din complex se pot prezenta la camera 12 a primăriei în fiecare zi de luni până joi între orele 8.30-10.30 pentru a-şi modifica programul după noile reguli. Orza mai susţine că patronii barurilor şi teraselor care ţin deschis după miezul nopţii riscă amenzi între 400 şi 4.000 de lei.

Rămâi pe timisoara.adevarul.ro pentru a vedea cum comentează asociaţiile studenţeşti şi patronii decizia.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite