Judecătorii de la Tribunalul Timiş au decis: taxa de tranzit este ilegală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasajul Calea Sagului
Pasajul Calea Sagului

Controversata taxă de tranzit, fixată de Consiliul Local pentru camioanele din afara judeţului Timiş care traversează oraşul, ar putea fi eliminată. Tribunalul Timiş a decis că taxa este ilegală, dar decizia nu este definitivă.

Imediat după aprobarea taxei de tranzit de către Consiliul Local Timişoara, în oraş s-a declanşat nebunia. Transportatorii au făcut un circ de zile mari, au demontat un panou, cu riscul unui dosar penal, iar prefectul de Timiş, Mircea Băcală a atacat decizia în instanţă, considerând-o discriminatorie.

După o perioadă de linişte în care, teoretic, TIR-iştii ar fi trebuit amendaţi, legalitatea taxei s-a decis în instanţă. Magistraţii Tribunalului Timiş au decis că taxa este ilegală. „Aşteptăm să vedem motivarea”, a spus prefectul Mircea Băcală. De cealaltă parte, reprezentanţii Primăriei Timişoara nu comentează decizia instanţei, dar îşi rezervă dreptul de a face recurs. „Vom declara recurs la Curtea de Apel”, a spus şeful Direcţiei de Comunicare din Primăria Timişoara, Violeta Mihalache. O altă noutate în acest proces este că transportatorii au fost acceptaţi ca şi parte în dosar.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite