Jucătorii de la "Poli" înfruntă coşmarul din sezonul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diferenţa de buget şi valoare, cel puţin pe hârtie, este mare între Gaz Metan Mediaş şi „Poli”, însă fotbaliştii timişoreni abordează cu prudenţă meciul de duminică. Alex Bourceanu revine pe teren în meciul cu Gaz Metan după cele două etape de suspendare primite pentru eliminarea din meciul cu Steaua.

„Poli” joacă peste două zile la Mediaş, pe un teren care nu le trezeşte amintiri plăcute bănăţenilor. În sezonul trecut, una dintre cele şapte înfrângeri ale timişorenilor a fost cea de pe terenul Gaz Metanului, şi nu oricum, ci la un scor umilitor, 1-5. Principalul „inamic” al bănăţenilor în acea partidă, Alexandru Curtean, care a marcat atunci trei goluri, a fost transferat între timp chiar la „Poli”.


Curtean nu este singurul om din clubul timişorean care a avut legături cu Mediaşul, antrenorul Ioan Ovidiu Sabău fiind antrenor acolo timp de doi ani, între 2003 şi 2005. De altfel, tehnicianul a fost cel care l-a promovat pe Alexandru Curtean în echipa mare a Mediaşului, în liga secundă, când jucătorul avea doar 16 ani.


Revine „Gattuso”

Suspendat pentru două etape în urma cartonaşului roşu primit în partida cu Steaua, Alex Bourceanu este nerăbdător să revină pe gazon. „A trecut deja aproape o lună de când am jucat ultima oară, îmi doresc foarte mult să joc, sunt nerăbdător şi sper să facem un joc bun”, a spus mijlocaşul care la meciul cu Dinamo a cântat alături de suporteri în Peluza Sud a stadionului „Dan Păltinişanu”.


Bourceanu are cuvinte de laudă pentru adversarul de duminică. „Întâlnim o echipă puternică, atipică pentru campionatul nostru deoarece ei atacă pe oricine, nu se apără niciodată şi este o echipă greu de învins. Pe noi ne interesează să fim pe primul loc la final, să avem continuitate şi să câştigăm fiecare meci”, a spus jucătorul transferat de „Poli” în vara trecută, de la Oţelul Galaţi.


La fel de important ca Dinamo


Dare Nibombe este de părere că partida de la Mediaş este egală ca importanţă cu derby-ul din etapa trecută. „Sunt pregătit pentru meciul următor, mergem acolo să câştigăm, după rezultatul cu Dinamo trebuie să continuăm rezultatele pozitive. Viitorul meci are aceeaşi importanţă ca şi jocul cu Dinamo de aici, deci pentru mine şi pentru echipă nu există altă variantă decât victoria la Mediaş”, a declarat fundaşul bănăţenilor.


Togolezul se gândeşte şi la meciul cu Ajax din Liga Europa şi speră că Mediaşul nu va putea profita de programul încărcat al timişorenilor. „Acum trebuie să construim rezultate pe victoria cu Dinamo, va fi dificil, noi avem şi un meci cu Ajax în Europa League şi unele ehipe încearcă să profite de meciurile aglomerate şi să câştige împotriva noastră. Este un joc foarte dificil pentru noi”, a mai spus Nibombe.


Interes timişorean pentru Eric

Ofertat de „Poli” şi în vară, Eric Pereira, jucătorul Mediaşului, este în continuare în atenţia timişorenilor. „Sunt mai mulţi jucători pe care îi monitorizăm, printre care şi el. Din campionatul intern sunt şapte sau opt fotbalişti, iar din străinătate doi sau trei”, a spus finanţatorul Marian Iancu.


Brazilianul în vârstă de 24 de ani a fost transferat de Gaz Metan în 2007, contribuind la promovarea medieşenilor în prima divizie. „S-a spus că ofertez de formă jucătorii viitorilor adversari. Când am spus public ceva, oferta chiar am făcut-o, îi doream la echipă pe jucătorii respectivi, de exemplu Szekely. Deocamdată, dintre cei pe care îi urmărim, nu ne-am decis complet pentru vreun transfer”, a spus preşedintele lui „Poli”, citat de „Prosport”. Eric de Oliveira Pereira  a marcat două goluri pentru Mediaş în acest sezon, cu Craiova şi Dinamo.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite