Jucătorii echipelor Juventus și AC Torino prezentați la Poli Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolas Gorobsov și Mario Kiriev prezentați cu tricourile de joc
Nicolas Gorobsov și Mario Kiriev prezentați cu tricourile de joc

Portarul bulgar Mario Kiriev și mijlocașul argentinian Nicolas Gorobsov au trecut cu bine examenele medicale și pot juca pentru Poli Timișoara. Ei au fost împrumutați de cluburile lor până în vară cu obțiunea de prelungire a înțelegerii.

În ultima zi de transferuri, Poli Timișoara a dat lovitura și a împrumutat doi jucători din campionatul Italian. Fotbaliștii au trecut examenele medicale și apoi au fost prezentați oficial ca jucătorii echipei alb-violete cel puțin până în vara anului viitor. Mijlocașul Nicolas Gorobsov a primit tricoul cu numărul 23, în timp ce portarul Mario Kirev cel cu numărul 12.

Așa cum am promis am mai adus doi jucători. Au fost două posturi care trebuiau acoperite. Există varianta ca în sezonul viitor dacă promovăm să putem continua colaborarea cu ei. Gorobsov este jucătorul care semănă cu Pirlo, în timp ce Kieiv a fost comparat cu Buffon”, a declarat Gheorghe Chivorchian, președintele echipei Poli.

Un argentinian cu pașaport italian

Nicolas Gorobsov (născut pe 25 noiembrie 1989, la San Pedro-Argentina), are 1,77 metri și a mai evoluat la Vicenza, Torino și Cesena. Fotbalistul s-a născut în Argentina, iar de la vârsta de 15 ani joacă în Italia astfel că este jucător comunitar. Numele său cu sonoritate rusească vine de la bunicul său, originar din Rusia, însă părinții și el s-au născut în Argentina. Prima s-a echipă din peninsulă a fost Vicenza, echipă pentru care a jucat și la 18 ani. În 2009 a fost transferat de AC Torino.

 "Am avut destule informații despre fotbalul românesc, știam de Poli Timișoara și CFR Cluj și alte cluburi mari din România. Știu despre Poli că a terminat campionatul pe locul secundă, însă a fost retrogradată din cauza unor probleme extrasportive. Vreau să ajut echipa să revină în prima ligă”, a declarat Nicolas Gorobsov.

Bulgarul care a învățat de la Buffon


Mario Kiriev va lupta pentru postul de titular în poarta celor de la Poli cu estonul Sergej Lepmets. Bulgarul a fost remarcat de Juventus Torino după un meci al echipelor de junior dintre Bulgaria și România. Kirev (1,99 metri inaltime) s-a naăscut la 15 august 1989 la Dupnitsa. Provine de la Slavia Sofia, a fost amanetat de Juventus și între timp a mai fost împrumutat în Elveția la Grasshoppers Zurich și FC Thun.

“Nu știu foarte multe despre fotbalul românesc. Din ce am văzut, am venit la un club bine organizat. Ținta noastră este promovarea în prima ligă. Mă pregătesc bine să prind postul de titular. La Juventus am fost al trelea portar, apoi am jucat pentru echipa a doua”, a spus bulgarul Mario Kiriev.

Acesta spune că idolul său este Buffon, portarul titula de la Juventus și de la naționala Italiei. “În Bulgaria, portarul meu preferat era Frei. Dar de când am ajuns în Italia mi-am schimbat opțiunea. Pot să spun că Buffon este cel mai bun din lume. Am văzut cum se pregătește și am avut de învățat de la el”, a mai spus Kiriev.



 



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite