Timişoara: Job de verişoară, viză pentru străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Job de verişoară, viză pentru străinătate
Timişoara: Job de verişoară, viză pentru străinătate

Peste 120 de persoane, care doresc să muncească pentru o familie care să-i trateze ca pe propriii lor membri, apelează lunar la programul „AuPair”, pentru a lucra în Anglia, Olanda sau Germania

Reţeta plecării într-o ţară străină, timp de maximum 24 de luni, la o familie verificată, pentru un salariu decent, poate fi găsită la programul „AuPair”. Astfel, timişorenii care doresc să muncească în străinătate, ca baby sitter şi ajutor casnic, apelează cu încredere la acest program. Ei pot comunica direct cu familiile din străinătate, care caută o persoană dispusă să îndeplinească sarcini casnice.

Tipuri de pretenţii

„După ce realizăm că profilul candidatului se potriveşte cu cerinţele familiei, stabilim un interviu telefonic cu familia, în conţinutul căruia se fac schimburi de detalii şi de curiozităţi”, a descris Costi Gagea, manager de programe Travellot, compania care se ocupă de acest proiect. Familiile pot cere de la candidaţi să ajute copii la teme, să-i ducă şi să îi aducă de la şcoală, să plimbe şi să aibă grijă de animale de companie şi chiar să gătească.

 Astfel de activităţi se cer pentru un număr maxim de patru copii. Dacă candidatul doreşte o altă familie, căutările continuă, dar posibilitatea plecării cât mai rapide se diminuează. Dacă candidatul a găsit o familie care să-l accepte, acesta va trebui să plătescă firmei 460 de lei, comision de plasare.

Dosarul se  trimite pe e-mail

Timişorenii care sunt curioşi să afle dacă se încadrează în pretenţiile familiilor din străinătate, depun un dosar, prin e-mail, la compania Travellot. Din dosar nu trebuie să lipsească o poză, două referinţe, o scrisoare către familie, cazierul şi formularul de înscriere. “În situaţia în care candidaţii sunt serioşi, în două săptămâni de la aplicare îşi pot pregăti bagajele. Lunar, aplică în jur de 120 de persoane, întreg procesul de punere în relaţie cu familia fiind unul stufos”, a adăugat Gagea.

Costuri implicate

Candidatul va suporta taxele pentru transport, care poate ajunge la maximum 250 de euro, iar cursurile de limba engleză, care nu sunt obligatorii, ci un avantaj, pot dura şi trei luni, cu o taxă de aproximativ 60 de lire pe lună. Există şi posibilitatea ca familia să se ofere să plătească aceste taxe, situaţiile fiind diferite în cazul fiecărei familii.

Sosirea la destinaţie

La o săptămână după convieţuire cu familia din străinătate, candidaţii sunt contactaţi telefonic pentru a verifica compatibilitatea cu membrii familiei. De asemenea, pe parcursul şederii în ţară, va avea la dispoziţie o cartelă SIM gratuită pentru a putea suna în orice moment pentru reclamaţii. Cazarea şi masa vor fi oferite gratuit de familie, iar excursiile de vacanţă nu se exclud.

Mici şocuri culturale

Pentru a evita situaţiile ciudate, se pun la punct şi detalii legate de regimul alimentar. “S-a întâmplat ca o fată care a nimerit la o familie pakistaneză să reclame că nu putea mânca la familia gazdă pentru că bucatele tradiţionale erau foarte condimentate”, a descris Gagea. După un an de menaj, candidatul poate primi un permis de muncă, care permite accesul pe piaţa muncii din ţara în care s-a lucrat, în orice domeniu.

Atenţie la oferte

Reprezentanţii Asociaţiei pentru Promovarea Femeii din România (APFR) atenţionează însă că există şi persoane cu intenţii ascunse. „În acest an au existat două cazuri de femei care au plecat în străinătate şi nu s-au mai întors, dar ele nu au plecat prin firme, ci prin cunoştinţe”, a declarat Adela Dinu, preşedinte APFR. 

Timişoara

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite