Jet-ul care a adus Lumina Sfântă la Timișoara a trecut prin turbulențe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avionul a adus Lumina Sfântă pe aeroportul timișorean
Avionul a adus Lumina Sfântă pe aeroportul timișorean

Timișoreni care au participat la slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană, au putut lua Lumină Sfântă adusă direct de la Sfântul Mormânt de la Ierusalim

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă în România cu un avion special, pe aeroportul Otopeni din București, în jurul orei 21.00, iar de acolo, distribuită în diverse colțuri ale țarii. Pentru a avea și bănățenii parte de Lumină adusă direct de la Sfântul Mormânt, directorul Filarmonicii Banatul, Coriolan Gârboni și primarul din Giarmata, Ioan Delvai, au închiriat un avion de mici dimensiuni, care a plecat a plecat în Capitală, pentru a aduce această lumină considerată o minune a ortodoxiei.

Avionul a aterizat pe Aeroportul “Traian Vuia”, în jurul orei 23.00, ajungând cu două ore întârziere, din cauza condițiilor meteo. În sala de onoare al aeroportului a avut loc o procesiune la care au participat numeroși preoți din județele Timiș, Arad, Bihor și Caras-Severin. Lumina a fost luată de la ușa avionului de către Prea Sfințitul Paisie Lugojeanul.



Mulțumim Preafericitului Patriarh Daniel, care s-a îngrijit ca de câțiva ani Lumina Sfântă de la Ierusalim să ajungă și la noi. Mulțumim IPS Nicolae care a dat binecuvântarea, cât și celor care au făcut posibilă aducerea la Timișoara a Luminii. Vom aprinde Lumina la Sfintele Altare, de la Ierusalim. Lumina de la Sfântul Mormânt să rânduiască Bunul Dumnezeu, să lumineze în toată viața noastră. Să lucrăm și să luptăm pentru biserica lui Hristos, să apărăm credința și valorile bisericii noastre”, a spus Paisie Lugojeanul.



"Nu știam dacă putem să decolăm"

Cel care a fost în avionul care a adus Lumina Sfântă la Timișoara s-a numărat și Ioan Delvai. “A fost ploaie, frig și furtună. Nu știam dacă o să putem să decolăm. Până la urmă a fost totul bine, în afară de câteva turbulențe. Dar mi-am dorit de mult timp să ajung acolo de unde se ia această Lumină, din România”, a declarat Ioan Delvai.



Ne bucurăm că am putut finanța acest transport București-Timișoara cu acest jet privat. Este un gest de curtoazie pentru toți timișorenii. Hristos a Înviat”, a spus și Ioan Gârboni.

Arădenii, în frunte cu Nicolae Ioțcu, președintele CJT, ar fi trebuit să ia Lumina Sfântă de pe aeroportul din Cluj, însă elicopterul cu care ar fi trebuit să zboare nu a primit acceptul să decoleze din cauza condițiilor meteo. Astfel, preoții au venit cu mașinile la Timișoara. De la Carasebeș a venit după Lumina Sfântă chiar primarul, Marcel Vela.



Lumina Sfântă la Timișoara
Lumina la Timișoara
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite