FOTOGALERIE Jandarmii fac antrenamente dure, în apă şi pe nisipul de pe malul Timişului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departe de tot ce înseamnă civilizaţie, într-o tabără organizată în mijlocul pădurii, jandarmii de la Gruparea Mobilă Timişoara învaţă să supravieţuiască şi să acţioneze în condiţii cât mai dificile.

Flotările, genuflexiunile şi mersul târâş, prin apă sau nisip, sunt doar câteva dintre exerciţiile de care au parte jandarmii vara aceasta, în tabăra organizată pe malul Timişului. Exerciţiile, preluate după modelul celor pe care le execută jandarmii francezi, sunt dintre cele mai dure. În echipament complet, oamenii legii rezistă cu bine la caniculă. După mai multe reprize de mers târâş pe burtă sau pe spate, pe nisipul fierbinte, fuga în apa Timişului îi reînvigorează. Râul este trecut înot, sau pe o cordelină.

Exerciţiile privesc şi scenarii cu momente dintre cele mai grave. Jandarmii poartă pe braţe dintr-un loc în altul posibile personae rănite ori pregătite de evacuare. Departe de familie şi oraş, timp de o săptămână, toţi jandarmii timişoreni de la Gruparea Mobilă vor trece prin tabăra de antrenament. Primii au fost cei de la Detaşamentul Antiterorist, în următoarea perioadă urmând rândul celorlalţi colegi ai lor.

image

"Realizarea rezistenţei psihice corespunzătoare gradului de dificultate a misiunii, perfecţionarea deprinderilor practice de a folosi cu pricepere terenul, de a se deplasa şi orienta în teren fără hartă, dezvoltarea rezistenţei fizice la efort prelungit, întărirea coeziunii subunităţii în cazuri extreme, au constituit elementele de bază în organizarea şi defăşurarea acestei aplicaţii tactice", a afirmat Daniela Stanciu, purtătoare de cuvânt a Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite