Jandarmii au schimbat bastoanele cu lopeți și au ieșit la plantat salcâmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii timișoreni au dat dovadă că sunt ecologiști
Jandarmii timișoreni au dat dovadă că sunt ecologiști

Un grup de 50 de angajați de la Gruparea de Jandarmi Mobile Timișoara au pus umărul la o campanie de plantare organizată la Izvin. Aceștia au participat la Campania „Plantăm fapte bune în România” iniţiată în toamna anului trecut.

Herghelia Izvin este mai bogată începând de azi cu peste 1500 de salcâmi. Şi acest lucru se datorează şi celor 50 de jandarmi voluntari din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara.

Colateral cu principala lor misiune de prevenire şi combatere a faptelor ce vizează tăierile ilegale, activităţi desfăşurate independent sau împreună cu lucrătorii Direcţiei Silvice Timiş, jandarmii au răspuns prezent invitaţiei lansată cu câteva săptămână în urmă pentru a participa la campania de plantare de arbori pentru realizarea unor perdele naturale de protecţie în zona localităţii Izvin.

Alături de elevi şi profesori de la Liceul Silvic Timişoara, harnicii jandarmi, au reuşit în câteva ore să planteze aproximativ 1500 de salcâmi, pe o suprafaţă de 1 hectar.

Participarea jandarmilor la activitatea de azi se alătură efortului celor peste 600 de voluntari care au participat la Campania „Plantăm fapte bune în România” iniţiată în toamna anului trecut.

Campania este programată să se deruleze şi în următorii 5 ani, având  ca beneficii creşterea suprafeţei împădurite din ţara noastră, valorificarea prin împădurire a terenurilor agricole degradate cât şi prevenirea alunecărilor, deşertificării sau inundării prin plantarea pe terenuri cu astfel de riscuri.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite