Târgu-Jiu: Suporterii bănăţeni anunţă că dau în judecată Jandarmeria (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fanii timişoreni consideră că intervenţia forţelor de ordine la finala Cupei României a fost mai violentă decât era necesar şi intenţionează să conteste o parte din sancţiuni. Cei care au fost amendaţi sunt chemaţi cu procesele verbale la stadion, miercuri, la ora 19.00.

Suporterii lui „Poli” nu contestă faptul că incidentele de pe stadionul din Târgu Jiu trebuie pedepsite, ci faptul că forţele de ordine au acţionat haotic. „Nu este normal ca pentru faptele a câteva zeci de suporteri să plătească alte câteva sute. Au fost amenzi şi interdicţii aplicat complet aiurea. A luat interdicţie un băiat de 16 ani, care plângea când a aflat, pentru că el nu făcuse nimic. Au primit interdicţie şi câteva fete, care ştiu sigur că nu au aruncat cu scaune sau cu beţe de steaguri, nu au intrat pe teren”, a povestit Paul Prodana, unul dintre liderii suporterilor timişoreni.

În afară de abuzurile din afara stadionului, lucruri ciudate s-au petrecut şi la secţia de poliţie unde aproape 300 de timişoreni au fost identificaţi, amprentaţi şi sancţionaţi. Procesele verbale se copiau după altele mai vechi, iar unii suporteri au semnat şi procese verbale necompletate. „Mi-au dat să semnez un proves verbal în alb. Le-am spus că vreau să citesc ce semnez, iar ei mi-au răspuns că mai bine semnez aşa şi iau amendă, decât să se apuce să scrie şi să fie mult mai grav”, a declarat Aron Cotrău, unul dintre suporterii bănăţeni reţinuţi la Tg. Jiu.

Vor contesta sancţiunile

Bănăţenii intenţionează să conteste toate sancţiunile primite. „Au fost în total 62 de interdicţii, şi cred că mai puţin de jumătate meritate.  Vom contesta toate sancţiunile primite, iar în plus vom acţiona în judecată Jandarmeria pentru modul în care au acţionat la Tg. Jiu. Rămâne de văzut câţi ne vom strânge mâine la vestiarele stadionului Dan Păltinişanu şi câţi vor dori să participe la această acţiune”, a mai spus Paul Prodana. Fanii timişoreni care vor să conteste sancţiunile primite sunt invitaţi mâine seară, de la ora 19, la vestiarele stadionului „Dan Păltinişanu”, cu procesele verbale de la Tg. Jiu.

Mâine află şi clubul

Comisia de disciplină a FRF se reuneşte mâine, când urmează să pronunţe sancţiunile la nivel de club după evenimentele din finala Cupei României. În mod ciudat, principala preocupare a oficialilor federaţiei nu sunt incidentele dintre suporteri şi forţele de ordine, ci faptul că echipa timişoreană a boicotat festivitatea de premiere! Pedepsele ar putea ajunge de la excluderea echipei din competiţie pentru sezonul următor, până la suspendări de câteva etape pentru toţi jucătorii implicaţi.


Ce sancţiuni credeţi că merită "Poli" pentru incidentele de la finala Cupei, şi pentru refuzul de a participa la premiere? Vă puteţi exprima opinia în sondajul alăturat, unde puteţi alege mai multe opţiuni, şi în secţiunea de comentarii!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite