Timişoara: Fanii şi Jandarmeria dau vina unii pe alţii pentru scandal (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Fanii şi Jandarmeria dau vina unii pe alţii pentru scandal (SONDAJ)
Timişoara: Fanii şi Jandarmeria dau vina unii pe alţii pentru scandal (SONDAJ)

Suporterii timişoreni cer demisia conducătorilor forţelor de ordine, iar şeful Grupării Mobile de Jandarmi, Alexandru Sîrcă, spune că nu e cazul. Fanii consideră că autorităţile au fost depăşite de evenimentele din jurul meciului „Poli” – Dinamo Zagreb.

Citeşte şi:

Suporterii lui "Poli" cer demisia şefului Jandarmeriei

Timişoara: Violenţă extremă! Incidente sângeroase declanşate de fanii echipei Zagreb

Timişorenii implicaţi în scandalurile din oraş în ziua meciului din Liga Europa şi reprezentanţii forţelor de ordine au versiuni diferite asupra celor întâmplate. „Forţele de ordine au fost depăşite total. Dacă ei spun că au avut un plan bine pus la punct în jurul acelui meci, realitatea îi contrazice. După tot ce s-a întâmplat, cei responsabili ar trebui să-şi dea demisia de onoare”, este de părere Adrian Sânmărtinean, unul dintre suporterii bănăţeni care a asistat la evenimente.

„Suporterii croaţi nu ar fi trebuit să fie duşi în oraş. Au venit primele două autocare cu croaţi, cu puţin timp înainte de prânz, au parcat la Hotel Timişoara. Au fost duşi în centru, iar acolo poliţiştii şi-au luat mâinile de pe ei. Aceştia, împreună cu alţii, au fost cei care au provocat scandalurile. Nu aveau nimic cu însemnele clubului pe care îl susţin, erau îmbrăcaţi toţi în negru, exact aşa cum vin suporterii pregătiţi de război. Mulţi dintre ei aveau cuţite”, a povestit fanul timişorean.

Sîrcă: „Croaţii au fost provocaţi”

Conducătorul Grupării Mobile de Jandarmi din Timişoara, Alexandru Sîrcă, s-a contrat dur cu unul dintre liderii fanilor bănăţeni, într-o emisiune televizată. „Nu sunt de acord cu ce susţinea unul dintre liderii suporterilor în emisiunea televizată în care am fost invitaţi amândoi. El este unul dintre cei cu probleme, are interdicţie după evenimentele de la finala Cupei, are mai multe sancţiuni, ce credibilitate are el să-mi ceară mie demisia de onoare?”, a spus Sîrcă.

Acesta este de părere că incidentele au început din cauza suporterilor timişoreni. „Normal că nu putem fi mulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat în oraş. Însă rămân la convingerea că nu s-ar fi întâmplat nimic dacă croaţii nu ar fi fost provocaţi. Peste tot unde am intervenit în oraş, unde am reţinut suporteri români şi croaţi, timişorenii erau dintre cei cu interdicţii şi sancţiuni primite în urma incidentelor legate de meciuri de fotbal”, a spus Alexandru Sîrcă.

Versiunea fanilor este cu totul alta. „Jandarmeria a fost depăşită de evenimente, oriunde a fost scandal au ajuns prea târziu. Croaţii au căutat incidentele, au provocat în continuu. În momentul în care un grup mare de străini au provocat haos în oraş şi au lovit oameni nevinovaţi, consider că atitudinea băieţilor care i-au înfruntat în Piaţa Unirii a fost una corectă, civică, în condiţiile lipsei de reacţie din partea forţelor de ordine”, a spus Adi Sânmărtinean.

Cine credeţi că are dreptate în privinţa celor întâmplate săptămâna trecută în Timişoara? Vă puteţi exprima opinia în sondajul alăturat şi în secţiunea de comentarii!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite