JUSTIȚIE Dosarul „moartea căprioarei” este plimbat de doi ani de la Ana la Caiafa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna trecută, un bărbat a vrut să-și dea foc în sala de judecată din cauza proceselor interminabile. Cazul căprioarelor otrăvite la Checea este un alt exemplu nerezolvat nici acum, la aproape doi ani de la incident. Mai multe căprioare, iepuri, vulpi și bursuci au murit atunci din cauza unei solutii de combatere a rozatoarelor. 

Animalele găsite moarte pe câmp au constituit la vremea respectivă un adevărat dezastru ecologic. Autoritățile s-au mobilizat atunci pentru a stopa fenomenul și pentru a găsi vinovații. Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare a făcut plângere penală împotriva avocatului Virgil Popa, administratorul firmei San Giorgio, ai cărei angajați se presupune că au împrăștiat soluția pe câmp. 

Procurorul general a dispus reluarea cercetărilor în dosarul „Moartea căprioarei”

Dosarul a ajuns la Parchetul Curții de Apel Timișoara, iar procurorul de caz a dispus neînceperea urmăririi penale împotriva avocatului. ITRSV a contestat rezoluția la procurorul general, iar acesta a dispus reluarea anchetei. Cu toate acestea, soluția dată a fost aceeași, neînceperea urmăririi penale. ITRSV a făcut plângere de această dată în instanță, iar aceasta se judecă. În paralel, ITRSV s-a îndreptat și împotriva firmei Agricola San Giorgio, dosar care este și el pe rolul instanțelor. „Sunt în derulare cele două procese. S-au tot amânat, nu s-a dat încă o soluție. Mai durează”, a spus juristul ITRSV, Marina Albu. 

Miza proceselor: 160.000 de euro

Avocatul Virgil Popa susține că este pur și simplu hărțuit de cei de la ITRSV, care în ciuda soluțiiloe date până acum tot fac contestații. „S-au dat trei soluții și ei tot au contestat. Nu am nicio implicare în tergiversarea dosarelor. Totul este cauzat de plângerile și petițiile pe care le fac ei. Nu mă pot opune, e dreptul lor”, a spus Virgil Popa. Miza dosarului „moartea căprioarei” este mare, pentru că prejudiciul calculat de ITRSV se ridică la peste 160.000 de euro. Surse judiciare au spus că interesul este cu atât mai mare cu cât agentul constatator primește 25 la sută din valoarea prejudiciului. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite