Italianul care a ucis trei femei în Timiş urcă la volan în timpul procesului cu voie de la procuror şi de la judecător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giuseppe Lancioni, de 51 de ani, este judecat pentru că a oprit pe calea ferată şi maşina sa a fost lovită de un tren pe un drum din Timiş. Soţia sa, sora geamănă a soţiei şi încă o femeie au murit în urma impactului. Procurorul de caz şi judecătorul i-au dat un document in baza căruia poate circula liniştit pe şosele in timp ce e judecat pentru ucidere din culpă.

EXCLUSIV Poliţia despăgubeşte un şmecher căruia i-a luat permisul pentru că a trecut pe roşu

Italianul Giuseppe Lancioni poate să circule liniştit cu maşina pe şoselele din România, după ce a provocat un accident în urma căruia au murit trei femei. Italianul, care nu a oprit la o cale ferată din Lovrin şi maşina lui a fost lovită de tren, a primit voie să conducă chiar de la procurorul de caz şi de la preşedintele Judecătoriei Sânnicolau Mare, schimbat între timp din funcţie.

Cu toate că procesul în care este judecat pentru uciderea a trei femei este abia la început, Giuseppe Lancioni a primit o dovadă de circulaţie, care ţine locul permisului de conducere, în baza căreia italianul poate să circule liniştit prin România.

Liceanul de bani gata care a ucis şase oameni: „Am fost implicat fără voia mea în incident. Maşina s-a defectat"


A primit dovada de circulaţie

El a primit voie să circule de la procurorul de caz Marius Chiru de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara şi prelungită de Dorina Brad, preşedintă a Judecătoriei Sânnicolau Mare, care a fost recent schimbată din funcţie de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Avocatul italianului: „Este o procedură legală în asemenea cazuri"

„Procedura este una legală, dacă şoferul nu era băut în momentul accidentului sau dacă nu a fugit de la locul faptei. Dovada de circulaţie i-a fost eliberată de procuror, chiar din faza de urmărire penală, şi apoi a fost prelungită de instanţă", a spus Arcadie Anastasescu, avocatul lui Giuseppe Lancioni.

EXCLUSIV Şmecherul cu Ferrari: „Am condus în România cinci ani fără permis şi nu m-a oprit poliţia”

Adjunctul Poliţiei: „Legea îi permite judecătorului să elibereze dovada"

Adjunctul Poliţiei Timiş, comisarul şef Florin Bolbos, susţine că există posiblitatea legală ca permisul să fie restituit de instanţa de judecată, dacă şoferul nu a fugit de la locul accidentului sau nu a condus băut sau drogat. „Legislaţia în România permite judecătorului să dispună eliberarea unei dovezi de circulaţie pentru orice şofer judecat, chiar şi în timpul procesului, în cazul în care şoferul judecat nu şoferul nu a fugit de la locul accidentului sau nu a condus băut sau drogat. Este o decizie a judecătorului", a spus adjunctul şefului Poliţiei Rutiere Timiş.

Ucigaşul cu BMW face bancuri proaste cu judecătorii: „Nu ştiu cum am ajuns la volanul maşinii"

În data de 14 iunie, după ce judecătorul Dorina Brad a prelungit dovada de circulaţie, a fost revocat din funcţie. Asta pentru că a luat un împrumut de 28.000 de euro pe care nu l-a returnat la timp, apoi a refuzat să înregistreze la Judecătoria Sânnicolau Mare plângerile depuse împotriva ei de persoanele cărora le datora banii.

Judecătoarea Dorina Brad a fost mutată disciplinar timp de trei luni la Judecătoria Bozovici, ca o sancţiune aplicată de CSM. Ea nu este de găsit la sediul instanţei, deoarece nu a ţinut nicio şedinţă de judecată. „Doamna judecător a este în concediu medical. Nu a ţinut nicio şendinţă de judecată din momentul în care a fost mutată", a declarat Rustin Ciasc, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Caraş Severin, în subordinea căruia se afla Judecătoria Bozovici. Judecătoarea Dorina Brad nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere, deoarece are şi telefonul mobil închis. Procurorul Mircea Chiru nu a fost de găsit la telefon.

Ucigaşul cu BMW, care a spulberat o bunicuţă de 82 de ani, a scăpat de puşcărie

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite