Italian acuzat de furt intelectual din Muzeul de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Tolcea cere respectarea dreptului de proprietate intelectuală
Marcel Tolcea cere respectarea dreptului de proprietate intelectuală

Presedintele Comisiei de prietenie Faenza - Timi;oara, Vittorio Maggi a publicat în cartea sa, „Timişoara - Pictura din colecţiile muzeale", apărută în 2006, lucrări care fac parte din patrimoniul cultural ale oraşului, din colecţiile Muzeului de Artă din Capitala Banatului.

Deşi avea aprobare să publice doar 20 de imagini puse la dispoziţie de reprezentanţii Muzeului, care apăruseră deja pe site-ul instituţiei, Vittorio Maggi a făcut rabat de la înţelegere. Astfel, doar într-un capitol din carte dedicat artei bănăţene, italianul a folosit 53 de imagini. „Proprietatea intelectuală în artă trebuie respectată cu toată deferenţa şi seriozitatea necesară. Asta e miza cea mai importantă. Restul sunt premize ale unor situaţii neplăcute. Nu vrem să devenim etichete pe produse", a spus Marcel Tolcea, directorul Muzeului de Artă din Timişoara.

Reprezentanţii muzeului nu intenţionează să îl acţioneze în Instanţă pe Vittorio Maggi, ci speră doar ca acesta să reconsidere intenţia de a publica un nou volum în care să apară alte lucrări care fac parte din colecţiile Muzeului de Artă. „Nu dorim să facem scandal ci vrem doar să atragem atenţia pentru a preveni astfel de incidente", a continuat Marcel Tolcea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite