Isteria gripei noi aduce un puhoi de oameni în spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiar dacă se tem de ac, bănăţenii vor să fie siguri că sunt imuni la gripa porcină
Chiar dacă se tem de ac, bănăţenii vor să fie siguri că sunt imuni la gripa porcină

Direcţiile pentru Sănătate Publică din regiunea de Vest vor primi mai multe doze de vaccin datorită cererilor multiple ale oamenilor.

Zeci de timişoreni s-au înghesuit să îşi facă vaccinul împotriva gripei porcine

La Timişoara, aproximativ 150 de persoane au stat zeci de minute la coadă, ieri, pentru a li se face vaccinul antiporcin la noul centru de imunizare din cadrul Spitalului „Victor Babeş”. Alte două puncte unde timişorenii care vor să prevină gripa pot merge au fost amenajate la Policlinica Studenţească din Complex şi la sediul Direcţiei pentru Sănătate Publică Timiş. „Am deschis mai multe centre pentru că vin foarte multe persoane care vor să fie vaccinate”, a declarat Silvia Curelariu, medic epidemiolog în cadrul DSP Timiş. Dacă ieri, în stoc mai erau 26.000 de doze, ziua de astăzi a început cu doar 15.000. „E puhoi de oameni care vin. O să mai primim 15.000 de doze de vaccin pentru că, în ultima vreme, se dau în cantităţi mult mai mari”, a completat medicul.



Aproximativ 10.000 de persoane au fost vaccinate până acum în judeţ. Starea de alertă se simte şi în judeţul Arad, unde au fost confirmate 139 de îmbolnăviri până astăzi. Stocul de vaccin Cantgrip al DSP Arad este în acest moment zero. „Cel târziu miercuri vom mai primi 15.000 de doze de vaccin pe care le-am comandat în regim de urgenţă”, a declarat dr. Dana Negru, director adjunct coordonator al DSP Arad. Astăzi, alte două puncte de vaccinare vor fi deschise în judeţ, la spitalele din Gurahonţ şi Ineu. La centrul de vaccinare din Arad de la secţia de boli infecţioase s-au vaccinat în trei zile 132 de persoane.

Fără cozi în Caraş şi Hunedoara

În municipiul Reşiţa se va deschide azi un centru special de vaccinare pentru cei care nu sunt pe lista unui medic de familie sau nu sunt asiguraţi. Acest centru este amenajat la Staţionarul III al Spitalului Judeţean Reşiţa, în zona Universalul Vechi, şi un altul a fost deschis la sediul Direcţiei de Sănătatea Publică Caraş-Severin.

Dozele de vaccin pentru Caraş-Severin vor fi suplimentate zilele acestea cu încă 10.000. Spre deosebire de restul regiunii, la nivelul judeţului Hunedoara, campania de vaccinare împotriva virusului AH1N1 se desfăşoară fără probleme, fără a se înregistra cozi sau incidente.
Cei interesaţi se imunizează fie la cabinetele medicilor de familie, fie la sediul Direcţiei de Sănătate Publică, unde există un centru de vaccinare încă din luna decembrie 2009. Până azi, au fost vaccinate peste 5.000 de persoane, iar DSP Hunedoara a primit încă 10.000 de doze de Cantgrip.

Cifre
150 de persoane se înghesuie pe zi în Timişoara pentru a face vaccinul împotriva virusului AH1N1.

Am deschis mai multe centre pentru că vin foarte multe persoane la vaccinare.
Silvia Curelariu, medic, DSP Timiş

Vom mai primi 15.000 de doze de vaccin comandate în regim de urgenţă.
Dana Negru, medic, DSP Arad


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite