Timişoara: Români reţinuţi în cazul bănăţencei ucise în Irlanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Români reţinuţi în cazul bănăţencei ucise în Irlanda
Timişoara: Români reţinuţi în cazul bănăţencei ucise în Irlanda

Doi bărbaţi sunt acuzaţi că ascund informaţii despre uciderea unei timişorence. Eugenia Bratiş (50 de ani) din Timişoara a plecat în Irlanda, la Dublin, pentru a munci ca să îşi întreţină copiii la şcoală, dar a ajuns să cerşească şi a fost ucisă.

Timişoreanca a fost găsită moartă într-un parc din Dublin, în vara anului trecut. Femeia era înjunghiată de opt ori. Poliţia din Dublin a arestat ieri doi bărbaţi români, de 18, respectiv 36 de ani, acuzaţi că tăinuiesc informaţii preţioase pentru mersul anchetei.

A fost fotografiată înainte de crimă
Potrivit Mediafax, femeia s-a dus în Irlanda în urmă cu un an ca să muncească pentru educaţia copiilor ei, un băiat şi o fată. Eugenia Bratiş nu a găsit de lucru şi a început să cerşească, trimiţând acasă tot ce a câştigat. Anchetatorii cred că principalul mobil al crimei a fost jaful. Autorităţile irlandeze au anunţat că românca a fost identificată cu ajutorul unei expoziţii fotografice a artistului Julian Gillespie, intitulată „Life in Dublin”. Ulterior, anchetatorii au folosit probe ADN ale fiului şi fiicei victimei, pentru a fi siguri că identitatea acesteia se confirmă. Un alt caz similar a avut-o ca victimă pe o altă româncă de 19 ani. Aceasta a fost răpită, sechestrată, violată şi apoi împuşcată tot în Dublin. În ambele cazuri poliţiştii timişeni doar s-au lăudat că au o cooperare bună cu irlandezii, în realitate ei nereuşind să ofere suficiente informaţii despre familiile victimelor.
O altă crimă nerezolvată de poliţişti este cea a omului de afaceri timişorean Dan Tripa (52 de ani). Bărbatul a fost ucis în luna aprilie, cu un cuţit care i-a fost înfipt în gât. Imediat după crimă, ucigaşul a şi plecat cu maşina victimei. Şeful Poliţiei Timiş, Săndel Palade, a declarat în urmă cu aproximativ două luni, la un post local de televiziune, că a fost restrâns cercul de suspecţi. Cu toate acestea, oamenii legii nu au găsit încă niciun suspect în cazul crimei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite