Timişoara:Aşa va arăta noua piaţă Iosefin (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara:Aşa va arăta noua piaţă Iosefin (GALERIE FOTO)
Timişoara:Aşa va arăta noua piaţă Iosefin (GALERIE FOTO)

Consiliul Local a aprobat în ultima şedinţă proiectul prin care zona Văcărescu se schimbă la faţă. Primăria modernizează complet zona Pieţei Iosefin. Investiţia costă bugetul local cinci milioane de euro.

Suma mare alocată proiectului din bugetul local, dar şi importanţa zonei duc la discuţii aprinse. În ciuda acestor controverse, oamenii simpli, care vin să îşi vândă marfa sunt supăraţi. Ţăranii sunt reticienţi la schimbare, mai ales că ea presupune şi chirii mai mari. Producătorii de legume de la sate preferă să-şi vândă roşiile, vinetele şi ardeii la fel ca şi până acum. „Domnia costă”, spun ei. „Nu vreau să se modernizeze pentru că atunci trebuie să plătim şi mai mult chiria. Şi acum ne este greu, atunci o să ne fie şi mai greu”, a spus Hortensia Suciu, un producător agricol din judeţul Arad.

image
image



Drum pe locul actualei pieţe


Noul proiect al Pieţei Iosefin prevede extinderea circulaţiei în zonă. „Noua piaţă se va construi pe locul actualei pieţe de animale mici. În prima etapă se închide jumătate din actuala piaţă, iar cea de-a doua etapă constă în închiderea celeilate jumătăţi şi deschiderea circulaţiei”, spun reprezentanţii Primăriei Timişoara. Proiectul costă cinci milioane de euro, dar nimeni nu ştie când încep lucrările.

image
image


Controverse în rândul aleşilor locali

„Nu îşi are rostul acolo o piaţă înaltă de trei etaje. O clădire de un etaj ar fi suficient”, spune consilierul local Ovidiu Ciuhandu. Aceeaşi părere o are şi colegul său, Ciprian Jichici. „În comisii ni s-a spus că sunt două variante, iar în plen ne-am trezit cu o singură soluţie propusă de executiv, ceea ce mă face să cred că sunt interese obscure în spate”, adaugă Jichici.

image



„Nu vreau să se modernizeze pentru că atunci trebuie să plătim mai mult chiria”, Hortensia Suciu, producător agricol

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite