Ionelaş nu scapă de judecătorul pe care a vrut să-l schimbe şi rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionelaş Cârpaci, Francisc Kelemen şi Barabas Pal vor fi judecaţi în stare de arest preventiv
Ionelaş Cârpaci, Francisc Kelemen şi Barabas Pal vor fi judecaţi în stare de arest preventiv

La ultimul termen din procesul mafiei imobiliare avocaţii lui Ionelaş Cârpaci au cerut schimbarea judecătorului Florin Popescu. Cererea acestora a fost judecată, dar Popescu a rămas să judece în continuare dosarul mafiei imobiliare.

La primul termen din procesul mafiei imobiliare, care a avut loc în luna decembrie, judecătorul Florin Popescu a făcut o cerere de abţinere din cauza unor cunoştinţe implicate în proces. Colegii săi i-au respins cererea şi Popescu a rămas să judece în continuare cauza. La cel de-al doilea termen, care a avut loc în urmă cu două săptămâni, avocaţii lui Ionelaş au cerut şi ei schimbarea judecătorului, invocând chiar cererea de abţinere a lui Popescu.

Rămân în arest


„Domnul judecător a formulat o cerere de abţinere, considerându-se că având relaţii profesionale cu trei dintre inculpaţi, se poate crea o aparenţă de lispă de obiectivitate. Noi am susţinut că este o aparenţă a lipsei de obiectivitate. În momentul în care un judecător se autoapreciază într-o aparentă situaţie de lispă de obiectivitate, atunci ceilalţi cum îl privesc?!”, a spus avocatul lui Ionelaş, Ramiro Mancaş. Potrivit preşedintelui de la Curtea de Apel Timişoara, judecătorul Ioan Dincă, cererea avocaţilor lui Ionelaş a fost respinsă şi Popescu a rămas în cauză. În acelaşi timp, Ionelaş Cârpaci, Francisc Kelemen şi Barabas Pal au cerut eliberarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar judecătorii de aici au decis că cei trei trebuie să rămână după gratii. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite