Ionelaş Cârpaci în procesul mafiei imobiliare: „Notarul nu a păţit nimic, eu sunt arestat. E ură de rasă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a fost un nou termen în dosarul mafiei imobiliare. Baştanul Ionelaş Cârpaci a venit în faţa judecătorului „blindat” de documente cu care a încercat să îl convingă pe judecător să îl elibereze din arest. În timpul discursului ţinut în instanţă, Ionelaş a făcut şi câteva declaraţii incendiare.

Avoacaţii părţilor implicate în dosar au depus în instanţă o serie de cereri în urma cărora procesul a fost amânat pentru data de şapte martie. După aceste momente s-a discutat despre menţinerea sau eliberarea din arest a lui Francisc Kelemen, Ionelaş Cârpaci şi Barabas Pal. Apărătorii celor trei au încercat să obţină eliberarea inculpaţilor, motivând că procesul o să se întindă pe mulţi ani, iar pericolul social nu mai există. Când a avut cuvântul, procurorul de caz, Angelina Tufariu, a susţinut în continuare eliberarea lui Kelemen, pe motiv că a fost sincer şi a avut o atitudine corectă, dar a cerut menţinerea în arest a lui Ionelaş şi Barabas Pal.

Dezvăluirile lui Ionelaş

Când a avut cuvântul, Ionelaş Cârpaci a atacat-o direct pe Angelina Tufariu, spunând că este ţinut în arest pe nedrept. „Domnule preşedinte, eu mă bucur că sunteţi în cauză pentru că sunteţi tânăr. Eu nu am atâta şcoală să vorbesc frumos ca avocaţii, dar vă spun logic”, şi-a început baştanul discursul. Acesta a spus că tot ce se întâmplă este „ură de rasă” şi este ţinut în arest pentru că e ţigan. „Dacă notarii nu-mi făceau actele nu se întâmpla nimic. Eu am ajuns în puşcărie, eu sunt liber. Notarul Safta Criste, care a făcut actele a scăpat cu o amendă de 1.000 de lei şi eu sunt arestat. Sunt puşi împotriva mea, ori că sunt ţigan, ori că nu ştiu”, a mai spus Ionelaş.

Relaţia cu Italrom


Baştanul a vorbit şi despre relaţia cu Sorin Neagoe şi cu Italrom. Baştanul a spus că a luat pe teren 35.000 de euro, restul până la 250.000, fiind un împrumut pe care Ionelaş i l-ar fi dat lui Neagoe şi un avans pentru reparaţii la casă. „La pagina 24 din rechizitoriu, doamna procuror spune că Italrom a depus o cerere de concesiune a terenului la primărie. Atunci cum nu ştia că este al primăriei?”, a spus „semianalfabetul” Ionelaş, căutând printre documentele cu care a venit în instanţă. Judecătorul a rămas decidă dacă îi va elibera pe cei trei din arest sau îi va menţine după gratii.

Rămâi pe timisoara.adevarul.ro pentru a vedea ce s-a mai discutat la proces, dar şi ce surprize mai pot apărea

MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti

Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului

Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro

SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

Cum a fost "înviată" o bătrână moartă de 20 de ani, ca să i se ia pământul

VOCEA VESTULUI Cum îşi pierd unii vremea

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite