UPDATE Ioan Viorel Goloşie, şeful poliţiei din Deta, şi-a dat demisia. Şeful Poliţiei Române: "El este singurul vinovat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful poliţiei din Deta, localitatea unde fiul primarului a atacat trei oameni cu o sabie, şi-a dat demisia în urma unei discuţii cu Liviu Popa, şeful Poliţiei Române.

UPDATE, ora 19.50 Călin Roman şi cei trei complici ai lui au fost arestaţi pentru 29 de zile. Pe numele lui Bogdan Roman a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru 30 de zile.

UPDATE, ora 19.30 Două persoane de etnie romă din Deta au fost reţinute de jandarmi după ce şi-au pierdut răbdarea în faţa primăriei din localitate. Oamenii sunt nervoşi petnru că aşteaptă ca cele patru persoane care au terorizat oraşul să fie arestate. Între grupul susţinătorilor victimelor şi prietenii celor patru persoane reţinute a pornit un scandal chiar în faţa Judecătoriei Deta. În total, mai bine de 100 de persoane aşteaptă să afle dacă băiatul cel mic al primarului din oraş, Călin Roman, şi complicii lui vor fi arestaţi pentru 29 de zile sau nu.

UPDATE, ora 19.15: Ioan Goloşie, şeful demisionar al Poliţiei Deta, în exclusivitate pentru Adevărul: "Îmi iubesc meseria şi nu pot decât să acccept pedeapsa dată de domnul chestor. Eu am făcut tot ce-am putut, dar se pare că dumnealui consideră că există manageri mai buni. Acum nu pot decât să aştept să mi se repartizeze noul post".

UPDATE, ora 19.00: "Situaţia de la Deta este un incident izolat, iar singurul vinovat este şeful poliţiei de aici, pentru că nu a găsit resursele necesare pentru a face faţă provocării apărute", a spus Liviu Popa, şeful Poliţiei Român. Principala acuzaţie adusă şefului demisionar este aceea că în primele şase luni ale anului nu a primit nicio persoană în audienţă.  Şeful Poliţiei Române l-a caracterizat pe Ioan Goloşie drept "un anti-model pentru o Poliţie care trebuie să inducă siguranţă şi încredere î rândurile populaţiei". La ora actuală, mai multe echipaje de poliţie asigură siguranţa lui Liviu Poa, pentru că rudele victimelor s-au adunat în număr mare pentru a-şi spune păsurile.

UPDATE, ora 17.30: În urmă cu puţin timp, Ioan Goloşie şi-a înaintat demisia chiar şefului Poliţiei Române, Liviu Popa, aflat la Deta, iar aceasta a frost acceptată pe loc. Deja fostul şef al Poliţiei Deta urmează să-şi desfăşoare activitatea, începând chiar de mâine, într-un post de execuţie, adică va schimba munca de birou cu cea de teren. La conducerea Poliţiei oraşului Deta a fost împuternicit inspectorul principal Daniel Disagă.

Cu câteva ore mai devreme, Ioan Goloşie spunea în exclusivitatea pentru "Adevărul" că probabil va fi nevoit să-şi dea demisia, pentru că "de fiecare dată când vine cineva de la Bucureşti, şeful trebuie să-şi dea demisia". În acelaşi interviu, şeful poliţiei din Deta spunea că nu se simte cu nimic vinovat pentru modul în care a abordat situaţia de sâmbătă seară, oferind ca scuză faptul că singura maşină aflată la dispoziţia oamenilor săi mai avea doar doi litri de benzină în rezervor, iar poliţiştii au fost nevoiţi să alimenteze din propriul buzunar.

Citeşte şi:

EXCLUSIV Şeful Poliţiei Deta, Ioan Goloşie: "Trăiesc cel mai penibil moment din viaţa mea. Nu am de ce să-mi dau demisia"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite