Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău, mai bun statistic decât Dusan Uhrin jr.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contestat de unii pentru stilul de cele mai multe ori defensiv, Neluţu Sabău face treabă bună în Banat
Contestat de unii pentru stilul de cele mai multe ori defensiv, Neluţu Sabău face treabă bună în Banat

„Moţul” stă ceva mai slab în competiţia internă, însă are avantajul unui parcurs excelent în cupele europene. Două egaluri l-au despărţit pe Sabău de performanţa reuşită de Dusan Uhrin Jr. în turul campionatului din sezonului trecut.

Principala realizare a lui Ioan Ovidiu Sabău şi chiar obiectivul declarat imediat la sosirea la Timişoara, a fost „betonarea” defensivei echipei bănăţene. În campionat, alb-violeţii au primit doar 12 goluri, cu opt mai puţine decât în turul sezonului trecut. În plus, apărarea organizată de Sabău a adus timişorenilor şi câteva rezultate de prestigiu în cupele europene.


Timişorenii au reuşit să termine fără gol primit câte un meci cu Şahtior Doneţk, VfB Stuttgart şi Anderlecht Bruxelles, rezultate care au avut ecou în Europa. „Am pierdut două meciuri în campionat, unul acasă, unul în deplasare, cred că e destul de bine. Echipa a arătat fotbal în unele momente, însă ritmul cu meciuri din trei în trei zile ne-a afectat. Am jucat 30 de meciuri în prima jumătate a sezonului, iar majoritatea jucătorilor nu sunt obişnuiţi cu asta”, a spus antrenorul Ioan Ovidiu Sabău.


Sabău şi Uhrin, pe podium

În ultimele trei campionate, „Poli” Timişoara s-a aflat de fiecare dată „în cărţi” pentru câştigarea titlului de campioană, fiind pe podium în clasament în fiecare pauză de iarnă. Faţă de sezonul trecut, bănăţenii au acumulat cu patru puncte mai puţin, fiind acum pe locul trei. De fapt, şi în iarna trecută echipa antrenată de Dusan Uhrin Jr. s-a aflat pe trei, din cauza penalizării de şase puncte însă ar fi trebuit să fie pe prima poziţie conform punctelor câştigate pe teren.


Echipa pregătită de ceh avea cel mai bun atac din campionat, cu 32 de reuşite, dar şi „Poli” din acest sezon stă bine la acest capitol fiind, cu 29 de goluri, a doua echipă din campionat la acest capitol. În schimb, Ioan Ovidiu Sabău a reuşit, spre deosebire de antrenorul ceh, să organizeze o apărare aproape fără cusur la Timişoara, „Poli” încasând doar 12 goluri în 17 meciuri de campionat, faţă de 20 primite în acelaşi interval al sezonului trecut. Comparaţia dintre cele două jumătăţi de sezon nu este, însă, chiar obiectivă, pentru că la sfârşitul lui 2009 „Poli” a jucat 10 meciuri în Europa, faţă de două în 2008.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite