Invitaţie la un altfel de maraton în Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Sportiv "Alternative" din Timişoara va organiza primul maraton montan din zona de vest a ţării, "Hercules Maraton", în data de 23 mai.

Traseul se va desfăşura în apropierea staţiunii Băile Herculane, în decorul pitoresc al văii Cernei, pe drumuri forestiere şi poteci montane, şi va trece peste creasta Munţiilor Cernei. Organizatorii îi aşteaptă pe cei antrenaţi şi care vor să-şi depăşească limitele la proba de maraton (37.5km, 2030m diferenţă de nivel), iar celor care vor să încerce pentru prima dată alergatul pe cărări montane le este sugerată proba de semi-maraton (20.5km, 1000m diferenţă de nivel).

La Hercules Maraton poate sa participe oricine are implinita varsta de 16 ani, nu există alte criterii de selecţie, urmărindu-se ideea de popularizare a sportului montan în rândul iubitorilor de munte. Dorinţa organizatorilor este de a oferi cât mai multor participanţi motivaţia de a ieşi în natură şi de a-şi petrece timpul liber într-un mod activ. Organizatorii doresc să arate că a practica sportul în natură trebuie să însemne şi respect pentru natură.
"Dorim să lăsăm în urma noastră munţii curaţi, aşa cum i-am găsit. De aceea, participanţii trebuie să-şi asume responsabilitatea de a nu lăsa nimic în urmă pe traseu,  iar noi ca organizatori ne asumăm responsabilitatea ca după concurs să îndepărtăm toate materialele folosite pentru marcarea traseului", a spus Gianina Tănase, unul dintre organizatorii de la CS Alternative.

Concursul este inspirat după modelele maratoanelor montane consacrate din alte ţări, cum ar fi "Olympus Marathon" din Grecia sau "Marathon du Mont Blanc" din Franţa. Clubul Sportiv Alternative îşi doreşte să folosească un sistem de cronometrare automat, bazat pe cipuri şi să organizeze o "pasta-party", adică o petrecerea cu paste făinoase în ajunul evenimentului. De asemenea fiecare participant va primi câte un tricou inscripţionat cu siglele concursului şi ale sponsorilor, iar toţi cei care se încadrează în timpul limită vom fi premiaţi cu diplome şi medalii. Cei de pe podium vor primi şi premii.

Cei care doresc să se înscrie pot face acest lucru pe site-ul organizatorilor, www.alternativetm.ro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite