Invitaţie la jogging prin Facebook: "Nu există un program impus nici în ce priveşte timpul, nici distanţa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timișorenii s-au adunat la alergare în Parcul Botanic
Timișorenii s-au adunat la alergare în Parcul Botanic

Un grup de timişoreni au iniţiat campania Alergotura şi ies de şase ori pe săptămână la alergare. Capul proiectului este Cătălin Petru, care a reușit performanța să dea jos 35 de kilograme

După modelul campaniei “Verde pentru biciclete”, care încurajează deja de trei ani mersul pe două roţi ca formă de sport şi mijloc de transport, un timişorean a decis să îi scotă din amorţeală pe concitadinii săi şi i-a invitat la alergare. Ideea aparţine lui Cătălin Petru, care, a înfiinţat campania Alergotura, iar ca mijloc de promovare a folosit Facebook-ul.

Alergotura a luat naştere din dorinţa de a încuraja şi alţi oameni să facă mişcare pentru sănătate. Din 28 mai, atunci când s-a dat startul primei ture de jogging în grup, şi până azi, zeci de oameni au parcurs sute de kilometri şi s-au motivat reciproc pentru a duce o viaţă mai sănătoasă”, a spus Cătălin Petru, patronul unui club de jocuri pe calculatoare, a decis să împărtăşească şi altora beneficiile alergării, după ce a reuşit performanţa de a slăbi 35 de kilograme.

În fiecare zi există o locaţie unde se întâlnesc sportivii: luni şi joi în Calea Şagului, marţi pe Take Ionescu, miercuri în Calea Aradului, iar sâmbătă în Parcul Botanic. Iniţiativa s-a extins şi în comuna Giroc, datorită unei împătimite de jogging.

“A fost o perioadă în care am alergat zilnic, dar acum am redus la două zile pe săptămână. Ideea de a alerga în grup este excelentă, pentru că ai altă motivaţie. Fiecare aleargă cât poate. Nu există un program impus nici în ce priveşte timpul, nici distanţa. Ca regulă, ritmul îl ţine cel mai slab, pentru că el trebuie susţinut. Pot să spun că eu mă simt excelent de când alerg. Am o sănătate şi o stare psihică mai bună şi mă simt în formă”, a declarat Raluca Moisi, una dintre participantele la Alergotura.

Cei care vor să alerge sunt de regulă corporatişti, care vin să facă mişcare după o săptămână de stat la birou. “Avem şi ingineri, avem un angajat la teatru, un jandarm, un doctor, studenţi, iar eu sunt freelancer în comunicare”, a mai spus Moisi.

Sportivii de ocazie îşi vor testa forţele la Maratonul Timişoarei, care va avea loc pe data de 9 octombrie. Majoritatea se vor înscrie la proba de semimaraton, de 10 kilometri, dar sunt şi câţiva temerari care vor încerca să alerge 21 de kilometri.

Jogging pentru caritate


Alergotura şi-a propus ca la Maratonul Timişoara să iniţieze o campanie de ajutorare pentru orfelinatul de la Valea Polpilor. Toţi cei care vor să alerge să doneze o sumă de bani către orfelinat. „<Mişcă-te spre o faptă bună> este o campanie ce încurajează toţi oamenii să îţi îndrepte privirea şi să se mobilizeze în a oferi un ajutor celor peste 350 de suflete care trăiesc în orfelinatul de la Valea Plopului. Merită să î ajutăm pe părintele Tănasea, care se ocupă de aceşti copii”, a declarat Cătălin Petru.








Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite