Timişoara: Investitorii cresc şansele bănăţenilor la angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Investitorii cresc şansele bănăţenilor la angajare
Timişoara: Investitorii cresc şansele bănăţenilor la angajare

Comerţul şi industria auto sunt domeniile în care marile companii din capitala Banatului anunţă investiţii de milioane de euro.

De la bucătari la agenţi de securitate, electricieni sau ingineri, bănăţenii pot spera la noi locuri de muncă, lansate odată cu investiţiile majore anunţate în Timişoara.
Unul dintre cei mai mari investitori din Banat, Continental Automotive Products, şi-a anunţat planurile pentru următorii doi ani, după un an de stagnare cauzată de funcţionarea fabricii în lipsa autorizaţiei de mediu.
Odată cu primirea documentului mult aşteptat, cea mai mare fabrică de anvelope din Banat a anunţat că investeşte 50 de milioane de euro în platforma de la Timişoara. „Vom angaja 50 de oameni până la sfârşitul lui 2009, şi încă 100-150, în 2010”, a declarat Thierry Wipff, directorul general al fabricii Continental Automotive Products Timişoara.

Fără tăieri de costuri şi de salarii
„În 2008, nu am redus salariile, ci le-am mărit, peste valoarea inflaţiei”, a adăugat Wipff.
Un alt mare jucător de pe piaţa bănăţeană, Iulius Mall, îşi dublează suprafaţa, iar unul dintre cei mai mari chiriaşi ai săi este hipermarketul Auchan. Pe o suprafaţă de vânzare de 10.500 mp, cu 60 de case de marcat şi o gamă ce depăşeşte 50.000 de produse, 350 de bănăţeni vor lucra ca vânzători, decoratori sau paznici.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite