Investiţie de 100 de milioane de euro în apa şi canalizarea din Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţelele de apă şi canalizare din judeţul Timiş urmează să fie modernizate cu nu mai puţin de 118,87 de milioane de euro. Cea mai mare parte din bani vin din fondurile Uniunii Europene.

Aquatim a făcut deja primul pas în derularea programului după ce a semnat contractul de asistenţă tehnică de management pentru implementarea proiectului. Contractul, în valoare de 2,75 milioane de euro, a fost atribuit, în urma licitaţiei publice deschise, companiei Hill International şi are o durată de 5 ani.

Proiectul de extindere şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş este în valoare de 118,87 milioane de euro, din care autorităţile locale contribuie cu 1,73 la sută, restul fiind asigurat de Aquatim - 13,04 la sută, bugetul de stat - 11,30 la sută şi Uniunea Europeană - 73,93 la sută din fonduri nerambursabile, şi este destinat investiţiilor în infrastructura de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş, respectiv.

Astfel, reţeaua de canalizare se va extinde cu 200 de kilometri, iar reţeaua cu apă cu 100 de kilometri. Urmează să fie realizate şi şapte staţii de epurare a apei uzate, respectiv trei staţii de tratare a apei potabile. Localităţile incluse în acest proiect sunt Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin. Aquatim derulează al doilea mare proiect de investiţii cu fonduri nerambusabile, după ce în anul 2002 a accesat un alt proiect, în valoare de 45 de milioane de euro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite