Invenţie revoluţionară pentru protecţia mediului: Soluţia care scoate petrolul din apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Borceanu susţine că după depoluarea cu soluţia sa, apa poate fi băută
Mihai Borceanu susţine că după depoluarea cu soluţia sa, apa poate fi băută

Mihai Borceanu şi partenerul său maghiar, Nagy Kalmar Imre, au o invenţie revoluţionară. Cei doi au realizat o substanţă care, odată aruncată pe o suprafaţă poluată cu petrol, curăţă locul în totalitate.

Imaginile transmise în urma unui dezastru ecologic, în care sute de mii de litri de petrol s-au scurs în mare, l-au determinat pe Borceanu să facă ceva pentru mediul în care trăieşte. „Am văzut egreta care a trecut prin pata de petrol şi a murit imediat. Orice vietate care trece printr-o pată de petrol moare”, a spus Mihai Borceanu.

Acesta a mai spus că petrolul este o binecuvântare acestei lumi, dar exploatarea lui în condiţii neconforme atrage după sine dezastre majore. „Petrolul este un dar venit de sus, dar poluarea este partea rea a lucrurilor. Dacă poţi crea acest echilibru între aceste aspecte este ideal. Preţul unui baril de ţiţei a fost sub 10 dolari. Astfel s-a ajuns la cantităţi mari de petrol consumate şi o poluare masivă”, a mărturisit Borceanu motivele care l-au determinat să facă ceva în sensul acesta. 

Substanţa minune: CLICK AICI pentru a vedea demonstraţia

Ideea lui Borceanu a avut-o şi cercetătorul maghiar Nagy Kalmar Imre al cărui proiect era deja finalizat în proporţie de 80 %. Astfel cei doi şi-au unit forţele şi au brevetat depoluantul Oil Fest. „Aruncată în apă intră în reacţie cu orice produs petrolier. Reacţia este lină şi încapsulează toate produsele chimice, iar apoi produsul obţinut se poate degaja. Nu are nici un efect asupra mediului, având un PH neutru din toate punctele de vedere”, a spus Borceanu.

În urma reacţiei dintre Oil Fest şi substanţa poluantă se formează un fel de burete (similar spumei care se foloseşte la consolidarea geamurilor sau uşilor). Soluţia poate fi folosită atât pe apă, sub formă lichidă, cât şi pe uscat sub formă de granule. Borceanu susţine că în urma depoluării cu noua invenţie, apa poate fi chiar băută.

Vezi de câtă soluţie este nevoie pentru a elimina un litru de subtanţă petrolieră, dar şi ce combinat mare va folosi depoluantul, mâine în "Adevărul"



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite