Interzicerea maşinilor schimbă aerul în centrul istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii de la Mediu au ieşit pe străzile închise circulaţiei
Inspectorii de la Mediu au ieşit pe străzile închise circulaţiei

Reprezentanţii Direcţiei de Mediu a Primăriei din Timişoara au profitat de închiderea circulaţiei în centrul istoric al oraşului şi au trecut la măsurători ale calităţii aerului.

Măsurătoriile au fost începute pe pe strada Vasile Alexandri, înainte de restricţiile de circulaţie din cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene, iar aparatele au înregistrat depăşirea limitelor admise ale zgomotului încă de la instalare.

S-au făcut măsurători înainte şi după închiderea circulaţiei, pentru a putea face comparaţii. Aparatul care înregistrează nivelul zgomotului a indicat reduceri la depăşirile limitei admise, la măsurătorile făcute duminică, pe timpul în care era închisă circulaţia rutieră. Chiar dacă nu au circulat maşinile, în Piaţa Unirii există un zgomot de fond puternic”, a spus Lăcrămioara Condea, purtător de cuvânt la Primăria Timişoara.

Pe lângă măsurarea poluării fonice, cei de la Mediu au făcut prelevări pentru determinarea ulterioară în laborator a nivelului de praf din atmosferă. “Vom avea rezultatele de laborator în această săptămână. Cu siguranţă praful îi afectează pe locuitorii din zonă”, a mai spus Condea.





Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite