Internatul Grupului Şcolar Silvic din Timişoara a luat foc, peste noapte, într-o simulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi dintre elevi s-au trezit cu apă în cameră după simulare
Mulţi dintre elevi s-au trezit cu apă în cameră după simulare

Un reşou lăsat aprins într-una dintre camere a pus în pericol un palier întreg al internatului. Aproape 100 de elevi au fost evacuaţi de urgenţă, flăcările putând să se extindă. Patru autospeciale au intervenit pentru lichidarea flăcărilor, iar după zece minute, situaţia a revenit sub control. Din fericire, întregul incendiu a fost o simulare.

Cei 100 de elevi ai Grupului Şcolar Silvic din Timişoara, care sunt cazaţi la internatul unităţii de învăţământ, ştiau de câteva ore că vor fi nevoiţi să mai amâne somnul pentru o ieşire în curtea liceului. La ora 22 fix, echipajele de pe patru autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Banat" au intrat în alertă, după ce, conform scenariului, un incendiu a izbucnit în clădire. La doar patru minute de la apelul prin 112, pompierii intrau în curtea liceului de la Pădurea Verde.

image

După ce au localizat incendiu şi au evacuat posibilele victime, oamenii focului au trecut la treabă. În doar 10 minute incendiul era stins. În timp ce angajaţii ISU "Banat" îşi strângeau furtunele, elevii reintrau în clădirea de pe care apele curgeau.

image

Foto: Majoritatea elevilor evacuaţi au urmărit evoluţia pompierilor, în timp ce alţii s-au retras în pădure la o ţigară

Unii elevi mai ghinionişti şi-au dat seama că nu au închis geamurile camerei în care dorm, astfel că, mai multe minute în şir au dat cu mopul pentru a usca parchetul, nu înainte să fi scos covoarele la uscat.

image

Foto: Elevii de la etajul I al clădirii s-au luptat cu apa după plecarea pompierilor

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite