Timişoara: Spectacole incendiare la Festivalul Internaţional de Artă Ţigănească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Spectacole incendiare la Festivalul Internaţional de Artă Ţigănească
Timişoara: Spectacole incendiare la Festivalul Internaţional de Artă Ţigănească

Timişorenii au dansat până la miezul nopţii pe ritmurile alese ale serilor marca IRAF. Grădina de Vară a devenit gazda concertelor inedite, pe care timişorenii le savurează din plin

Muzica, dansul şi teatrul sunt cuvintele de ordine ale weekendului plin şi colorat pus la cale de organizatorii IRAF. Arta ţigănească i-a scos pe timişoreni din casă, atât în dimineţile calde, cât şi în serile în care atmosfera a devenit incendiară. Dacă micuţii au avut parte de jocuri în parc şi numere de magie, tinerii s-au bucurat de ritmuri balcanice, găzuite de Cinematograful de Vară. ,,Am prins toate ediţiile IRAF şi îmi place extraordinar de mult. Vin pentru muzică, dar şi pentru atmosferă. Vin o mulţime de oameni interesanţi”, a spus Bogdan Mozoş, unul dintre tinerii care au venit la Grădina de Vară. Publicul a dansat mai bine de o oră şi jumătate alături de Zdob şi Zdub, vineri seara, când moldovenii au oferit un spectacol peste aşteptări. ,,Am ştiut că o să crească şi am ştiut de ce îi aducem pe cei de la Zdob și Zdub. Timişoara e deschisă la minteşi încet, încet o să dispară şi ideile preconcepute despre discriminare”, a spus Adrian Voichiţescu, organizator al festivalului.

Muzica s-a împletit cu focul

Seara de sâmbătă a încins IRAF-ul, cu un spectacol de foc semnat The Serious Road Trip. Tot atunci, concertele Kal, Ema şi Mitsoura i-au ridicat în picioare pe timişorenii, dar şi pe maghiarii veniţi la festival. Petrecerea ţigănească va continua şi deseară, când Paco Peña, fondatorul primului curs universitar de chitară flamenco din lume, va oferi publicului un spectacol pe cinste. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite