Timişoara: Sistem ultra modern anti-pierdere bagaje pentru Aerportul International "Traian Vuia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Sistem ultra modern anti-pierdere bagaje pentru Aerportul International "Traian Vuia"
Timişoara: Sistem ultra modern anti-pierdere bagaje pentru Aerportul International "Traian Vuia"

În ultimele opt luni, de când este folosit noul sistem informatic de identificare a bagajelor de cală în aeroport, nu au mai fost cazuri de bagaje pierdute.

 
Vremurile în care pasagerii ce aterizau la Timişoara făceau coadă la ghişeele din aeroportul „Traian Vuia" pentru a-şi recupera bagajele pierdute s-au terminat. Acest lucru este posibil datorită noului sistem electronic de gestionare a bagajelor, „Baggage Management System”, folosit la aeroportul din Timişoara. Softul previne pierderea bagajelor şi direcţionarea lor spre alte rute.

„În cele aproape 8 luni de când am introdus sistemul, pe aeroportul Traian Vuia nu s-a rătăcit şi nici nu s-a pierdut vreun bagaj cu origine de operare–aeroport Timişoara. Este un sistem performant care permite identificarea şi urmărirea permanentă a fiecărui bagaj de cală, aproape în orice locaţie din lume”, a spus Dan Idolu, directorul Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” Timişoara. Totodată, timpul în care valizele pasagerilor sunt procesate este mai scurt.

Singurul aeroport din ţară cu acest sistem

Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara este primul şi singurul aeroport din ţară care foloseşte acest sistem informatic pentru managementul bagajelor. Cei care preferă avionul ca mijloc de deplasare nu trebuie să-şi mai facă griji pentru geamantane pe durata călătoriei. Fiecărui bagaj îi va fi aplicat un cod de bare atunci când este predat la ghişeu. După ce acesta este înregistrat în sistem, bagajul trece  în zona de transport, apoi ajunge la aeronavă. Aici, fiecare bagaj este verificat electronic cu un scanner, de către un angajat al aeroportului. În acest fel, lista bagajelor care ajung la avion este comparată cu lista celor care au trecut prin ghişeul de check-in şi orice neconcordanţă va fi observată. În plus, valizele călătorilor pot fi localizate în peste 200 de oraşe din lume.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite