DNA acuză: Interlopii din Timiș, Cluj, Alba, Bistrița și Arad au fost pregătiți să intervină în ziua referendumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Samson la mitingul lui Crin Antonescu de la Timișoara
Dumitru Samson la mitingul lui Crin Antonescu de la Timișoara

Procurorii din cadrul DNA Cluj au început urmărirea penală împotriva mai multor învinuiți. Dumitru Samson s-a aflat în spatele campaniei electorale de la Timișoara

În rezoluția de începere a urmăririi penale, procurorii au reținut că există indicii cu privire la faptul că, în cursul lunii iulie, învinuitul Atanasiu Teodor, deputat în Parlamentul României și președinte al organizației PNL Alba, în înțelegere cu învinuitul Samson Dumitru, fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobrițoiu, a inițiat o acțiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania și Banat la referendumul din data de 29 iulie 2012 prin sensibilizarea acestuia cu recompense în bani și alte foloase materiale.

În dosar am înţeles că am fost chemaţi noi liberalii de pe toată Transilvania pentru că am făcut o lovitură de stat să-l dăm jos pe Băsescu. Am folosit bani sau alte mijloace, am înţeles ceva cu turismul sau autocare, să ducem oameni la vot şi astfel am influenţat în mod nefast referendumul”, a spus Atanasiu.

Acuzați că au profitat de persoane cu nivel scăzut de educație

Procurorii DNA au stabilit că, în cursul dimineții de 29 iulie 2012, în înțelegere cu Teodor Atanasiu, Dumitru Samson a apelat la sprijinul învinuitului Bogdan Măgurean (cunoscut interlop din Cluj Napoca, cu relații în diverse clanuri interlope) pentru ca, în schimbul unor sume de bani, să acționeze în ziua referendumului pe două paliere: pe de o parte să mobilizeze alegătorii să se deplaseze la vot (în special persoane cu un nivel scăzut de educație) iar, pe de altă parte, să pregătească în toate marile localități de pe raza județelor Alba, Cluj, Sălaj, Bistrița Năsăud, Arad, Timiș grupuri de interlopi care să fie pregătiți să intervină, la nevoie, în locațiile unde se solicită sprijin.

Bani și foloase materiale pentru votanți

Bogdan Măgurean a acționat în sensul celor stabilite, în condițiile în care i s-a pus la dispoziție un spațiu din sediul organizației PNL Cluj Napoca iar Dumitru Samson l-a pus în legătură cu mai mulți lideri locali ai PNL pentru a le acorda sprijinul în același scop. Bogdan Măgurean, prin intermediul altor persoane, a mobilizat votanții de pe raza acestor județe, cărora le-a transmis promisiunile făcute de învinuitul Samson Dumitru, constând în bani și alte foloase materiale.

De asemenea, s-a mai stabilit că, în schimbul sprijinului acordat, Dumitru Samson i-a promis lui Bogdan Măgurean că va utiliza influența de care se bucură la nivelul ministerelor și îi va influența pe funcționari să acorde contracte firmei de pază și protecție reprezentate de Măgurean.

Samson în spatele campaniei electorale USL din Timișoara

Siteul www.pressalert.ro a dezvăluit în urmă cu câteva zile că Dumitru Samson este cel care a coordonat campania electorală în Timiș la alegerile locale, fiind cel care a negociat și retragerea lui Ioan Gârboini, din candidatura la postul de primar al Timișoarei. De altfel, Dumitru Samson a fost cel care a stat în spatele organizării mitingului pentru referendum din Timișoara, la care a participat și Crin Antonescu.

Deputatul PSD, Gheorghe Ciobanu, cel care a coordonat întreaga campanie electorală a USL în vestul ţării a declarat pentru www.pressalert.ro că Dumitru Samson “s-a ocupat de chestiuni de logistică, de adus artişti, de scenă. Era reprezentantul conducerii centrale a PNL”.

Oamenii lui Adi Olteanu au ținut spatele lui Crin Antonescu

Cei care au ajuns în spatele scenei din Piața Unirii au rămas uimiți la numărul mare de interlopi și bodyguarzi. Deși nu era nevoie, agenții SPP au fost practic susținuți de agenții firmei Rao Security, condusă din umbră de un nume greu al lumii interlope din Timișoara, Adrian Olteanu. Acesta a fost patronul societății de pază Ireproșabil Security, până când poliția i-a ridicat avizul după ce doi bodyguarzi au omorât în bătaie un angajat al Penitenciarului Timișoara, după un scandal iscat într-un club.

Fratele lui Adrian Olteanu este Marcel Olteanu, condamnat alături de Brigitte Sfăt, iubita lui Ilie Năstase, în cazul sechestrării unui barman. Soția lui Adi Olteanu, Ramona Olteanu (fosta șefă de cabinat al parlamentarului Gheorghe Ciobanu), a devenit consilier local din partea USL.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite