Timişoara: Raed Arafat vrea centre regionale de Urgenţă şi Terapie Intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat a spus astăzi că trebuie să existe o colaborare între Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU) din Vest, iar Timişoara să devină centrul de primire a urgenţelor.

Fondatorul SMURD, Raed Arafat a participat astăzi la Timişoara la aniversarea a 10 ani de la înfiinţarea UPU Timişoara, unde a adus aminte de trecerea de la două camere improprii, care primeau doar anumite cazuri, la un serviciu de urgenţă de nivel internaţional. „Echipajele SMURD spre exemplu au ajuns de la câteva sute de intervenţii pe an, la câteva mii”, a explicat Arafat. Acesta a mai spus că este foarte important ca Timişoara să devină un centru care să colaboreze cu celelalte puncte din regiune. „SMURD-ul, Ambulanţa şi UPU trebuie să ajungă să funcţioneze ca o singură unitate, iar Timişoara să fie capabilă să primească urgenţele din toată regiunea”, a spus Arafat.

Investiţii în Terapie Intensivă

Raed Arafat îşi propune pentru Timişoara şi modernizarea secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă. „La UPU este o dotare bună, iar investiţiile trebuie ţintite acum spre Terapie Intensivă  pentru supravegherea pacienţilor astfel încât să fie o continuitate bună. Dotările de acum sunt învechite”, a mai spus Raed Arafat.

Serviciile de Urgenţă din Timiş au supravieţuit şi colapsului în care se găseşte sistemul sanitar din judeţ. „Unităţile de Primiri Urgenţe finanţate de la bugetul de stat nu au avut de suferit deloc în această perioadă”, a completat subsecretarul de stat. Reprezentantul ministerului are astăzi programată şi o întâlnire cu medicii cardiologi de la Spitalul Judeţean pentru a discuta problemele cu care aceştia se confruntă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite