Instituţiile din Timişoara intră rând pe rând în grevă. Cei mai gălăgioşi sindicalişti se apucă de miting

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătui de salariile tăiate, funcţionarii publici din Banat intră în grevă japoneză, iar unii dintre ei vor intra şi în grevă generală. Aproximativ 1.000 de sindicalişti din Banat vor pleca în această noapte din Timişoara pentru a protesta la Bucureşti într-un miting de amploare.

Rând pe rând, instituţiile publice din Banat se pregătesc de proteste şi de greve generale. Nemulţumiţi de salariile tăiate, orele grele de muncă şi eventuale concedieri, bugetarii sunt hotărâţi să întrerupă activitatea cu publicul. Afectaţi de grevă sunt şi puşcăriaşii, din această dimineaţă , gardienii urmând să poarte banderole negre. Sindicaliştii spun că banderolele negre semnifică intrarea în doliu a bugetarilor din anderole negre pe brat, ca forma de protest faţă de "măsurilor de austeritate implementate, în ultima perioadă, de Guvernul Boc. Hotărârea de intrarea în doliu pe termen nelimitat va fi pusă în practică de cei 8.000 de membri de sindicat", spun liderii de sindicat.

Proteste de formă şi ameninţări inutile ale poliţiştilor din Timişoara

Ziua Armatei la Timişoara: Unii defilează, alţii protestează (GALERIE FOTO)

Nici situaţia din şcoli nu este mai roză. Astăzi proferii vor purta banderole albe, mâine vor picheta sediul Prefecturii Timiş, iar joi nu îşi vor mai ţine orele. "Nu mai putem accepta nivelul de salarizare şi implicit cel de trai. Ne-a ajuns cuţitul la os", a spus Radu Bilavu, preşedintele sindicatului la nivel judeţean.

În această seară aproximativ 1.000 de protestatari din Timişoara vor pleca la Bucureşti cu autocarele pentru a participa la un miting naţional în ziua în care parlamentarii sunt invitaţi să voteze moţiunea de cenzură.

Instituţiile de stat din Timişoara sunt cuprinse rând pe rând de proteste. Funcţionarii blochează activitatea

"Strict de la noi vor pleca circa 600 de persoane, membri ai sindicatelor din învăţământ, sănătate şi CFR afiliate confederaţiei. Ei vor pleca la Bucureşti cu autocare, maşini personale, iar cei de la CFR cu trenul", a spus Negoiţă.

Alte 400 de persoane vor pleca în această seară spre Bucureşti cu trenul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite