Instanţa a decis numele inspectorului şcolar general la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sandu Golcea şi-a recâştigat dreptul la funcţia de inspector şcolar general, care a fost pierdută din considerente politice. Acesta are de primit şi 50.000 de lei despăgubire.

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat dreptate lui Sandu Golcea, fostul inspector şcolar general, care şi-a recâştigat postul alături de adjuncţii săi Cornel Petroman, Ion Luican şi Francisc Halasz.
Eu nu am nimc de făcut decât să aştept ca ministerul să respecte legea. Să pună în aplicare o sentinţă definitivă de la Înalta Curte de Casaţi şi Justiţie. Nu cred că trebuie să fac o cerere să le cer să respete legile din această ţară”, a declarat Sandu Golcea.
Conform legii, Golcea trebuie să fie repus în funcţie în termen de 5-30 de zile.

A fost inspector pentru câteva ore

Sandu Golcea a mai bifat un record, anul trecut, în luna septembrie, când justiţia l-a repus din nou în funcţie, după ce a fost înlăturat pe linie politică. Acesta a stat în biroul de la inspectorat doar câteva ore, după ce şi-a luat scaunul înapoi cu ajutorul unui executor judecătoresc. „Am fost suspendat din funcţie abuziv. A fost o invenţie extraordinară a doamnei Andronescu care a anulat un ordin al justiţiei”, a mai spus Golcea.

Sandu Golcea aşteaptă răspunsul Ministerului Educaţiei în ceea ce priveşte postul de inspector, iar apoi va lua o decizie în privinţa viitorului său. „Stau şi aştept ca Ministerul să aplice legea. Nu sunt în conflict cu actualul minister. Niciuna dintre plângerile mele nu au fost adresate celor de acuma, ci împotriva celor care au fost la conducere”, a mai spus Golcea, care predă momentan la Liceul C.D.Loga.

Funcţie la minister

Sandu Golcea a primit o ofert să lucreze la Ministerul Educaţiei, ca director la Direcţia Inspecţiilor Şcolare.
Sunt chestiuni care sunt legate de viitorul meu. Nu pot să mă ante-pronunţ pentru că organigrama nu este încă gata şi nu a fost scos la concurs. Până atunci însă, fiecare dintre inspectori mai au de primit şi 50.000 de lei”, a mai declarat Golcea. Decizia instanţei spune că este vorba de reintegrarea pe post şi plata salariului de la eliberare la repunerea în funcţie.

Mariana Eftimie, actualul inspector general susţine că va respecta decizia instanţei şi se va conforma noilor decizii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite