Cine este vinovat pentru moartea unei femei, care a picat cu tot cu balcon. Şefii de la Inspectoratul Judeţean în Construcţii dau vina pe asociaţia de proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vinovată de tragedia de pe strada Iancu Flondor din zona Bucovinei ar putea fi chiar asociaţia de proprietari, care nu a întreţinut imobilul şi nu a făcut lucrări de reparaţii. Una dintre victime este grav rănită, iar cea de-a doua a decedat.

Poliţiştii şi reprezentanţii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Timiş fac cercetări, urmând ca rezultatele acestora să fie transmise procurorilor, pentru a lua măsurile necesare în acest caz. Marţi seara, două femei au căzut în gol de la etajul al patrulea, după ce balustrada balconului pe care se aflau a cedat şi s-a prăbuşit. Luminiţa Lasc, în vârstă de 42 de ani, şi Gabriela Giurgiu, de 44 de ani, au fost transportate în stare gravă la spital, fiind rănite. Din nefericire, Luminiţa Lasc a făcut un stop cardiac şi nu a mai putut fi salvată. „Una dintre paciente, care avea multiple leziuni, nu a răspuns manavrelor medicale şi a decedat. Cea de-a doua este stabilă din punct de vedere hemodinamic şi a fost transportată la Casa Austria. Are fracturi de membre inferioare, fracturi costale, fractură de coloală toracană", ne-a spus Ramona Gâdea, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal din Timişoara. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

image

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

Poliţiştii au întocmit un dosar penal

„În urma decesului uneia dintre victime, s-a întocmit dosar penal pentru moarte violentă. Se aşteaptă efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor morţii şi totodată se efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care a survenit decesul şi cine se face vinovat de producerea lui", ne-a declarat Andreea Cinteză, de la Biroul de Presă al IPJ Timiş.

Inspectoratul Judeţean în Construcţii Timiş face verificări

În paralel, şi cei de la Inspectoratul Judeţean în Construcţii Timiş fac cercetări, iar rezultatele vor fi transmise procurorilor, pentru luarea de măsuri. "Accidentul tehnic a fost o întâmplare nefericită care e rezultatul neîndeplinirii obligaţiilor de întreţinere şi reparaţii a imobilului de către asociaţia de proprietari", ne-a spus Ion Constantin, directorul instituţiei. Potrivit acestuia, întreţinerea blocului reprezintă o obligaţie "legală şi de conştiinţă". "Inspectoratul Judeţean în Construcţii Timiş a dispus ca măsură urgentă şi imediată expertizarea tuturor parapeţilor de balcoane de la această clădire, luarea de măsuri pentru consolidarea lor acolo unde este cazul şi restricţionarea accesului în zona cu posibile pericole, pentru a evita alte accidente ulterioare", a mai afirmat Ion Constantin.

Doar proprietarii de la etajul patru ar putea fi vinovaţi de tragedie

Potrivit lui Petru Olariu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari din Timişoara, vinovaţi de cele întâmplate sunt proprietarii locuinţelor de la nivelul la care se află balconul, aceştia fiind cei care au avut acces la el. "Spaţiul e comun pentru apartamentele de la nivelul patru. Proprietarii acestora ar fi trebuit să îl întreţină. Ei au cheie de la balcon, îl folosesc. Răspunderea este a lor", a afirmat Petru Olariu.

Poliţiştii, împreună cu cei cei de la Inspectoratul Judeţean în Construcţii Timiş au luat legătura cu preşedintele asociaţiei de proprietari, însă acesta le-a spus că şi-a dat demisia recent. Cel care ar trebui să îi ţină locul este vicepreşedintele care însă este plecat din localitate şi urmează să fie audiat la întoarcere.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite